Vikend radionica ČITAJ, CRTAJ, SLIKAJ

 

Vikend radionica ČITAJ, CRTAJ, SLIKAJ

10.07.2021 - 11.07.2021 / Južni plato MSU

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske proglasilo je 2021. godinu Godinom čitanja. U sklopu te akcije pripremili smo za naše najmlađe posjetitelje ciklus kreativnih vikend radionica pod nazivom «Čitaj, crtaj, slikaj». 

Kroz radionice ćemo čitati slikovnice i knjige o umjetnosti, umjetnicima, bojama i oblicima. Slikovnice će nam zatim poslužiti kao poticaj za likovno izražavanje. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 10 godina, a sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Voditeljica kreativnih radionica je Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece, dipl. pedagog i profesor povijesti.

 

SUBOTA, 10.7. od 11.30 do 13 sati

Radionicu ćemo započeti čitanjem slikovnice «Muha u ateljeu Ivana Kožarića» (Sanja Lovrenčić). Priča je to o jednoj muhici koja zuji kroz atelje hrvatskog umjetnika Ivana Kožarića kao i oko njegovih skulptura postavljenih na otvorenim prostorima. Uz pomoć plastelina, čačkalica i alufolije djeca će se okušati u izradi vlastitih skulptura.

 

NEDJELJA, 11.7. od 11.30 do 13 sati

Radionicu započinjemo čitanjem slikovnice «Točka», čiji je autor Peter H. Reynolds. Priča govori o djevojčici koja ne želi crtati jer misli da to ne zna i o učiteljici koja ju na divan način u tome razuvjerava te potiče na kreativno izražavanje. Nakon pročitane priče djeca će dobiti papir sa nacrtanom točkom. Koristeći se flomasterima i drvenim bojicma istražit će kuda ih sve može odvesti jedna crna točka.

 

PRIJAVE: Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno se prijaviti za sudjelovanje do petka 9. 7. do 15 sati putem e-maila edukacija@msu.hr sa sljedećim podatcima: ime, prezime i dob djeteta, dan za koji prijavljujete sudjelovanje, vaš kontakt broj.