Zvučni performans Sine Linea

 

Zvučni performans Sine Linea

14.11.2020 - 14.11.2020 / MSU

U subotu, 14. studenog u 19 sati u MSU Black box-u, novom prostoru na 1. katu, s lijeve strane dizala, održat će se zvučni performans platforme Sine Linea.  

U ovogodišnjem izdanju platforrme za nove zvučne izričaje Sine Linea predstavit će se jedna autorica i pet autora sa kratkim formatima raznolikih audio formi.

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xenakis, Radigue, Parmegiani, Malec, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive ili rade u Zagrebu, dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

U ovogodišnjem izdanju predstavljamo osam autora ( Luana Lujić, Davor Sanvicenti, Nenad Kovačić, Miodrag Gladović, Stanko Kovačić…) sa različitim pristupima u promišljanju i stvaranju zvuka.