Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

26.10.2019 - 26.10.2019 / Zbirka Richter

U subotu 26. listopada od 11 do 13 sati održat će se još jedna radionica posvećena slikarstvu umjetnika koji su se školovali na Bauhausu. 

Povodom obilježavanja stote obljetnice osnutka visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn Bauhaus, Zbirka Richter u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien organizira najavljivani ciklus radionica. U ovom terminu saznat ćemo nešto više o načinu na koji su slikari oblikovali svoja apstraktna djela i koju su ulogu u tom procesu imali boja i osnovni oblici. Pustit ćemo mašti na volju, stvoriti vlastite apstraktne slike i od njih napraviti karte za igru memorije. Radionica je namjenjena djeci od 6 do 10 godina.

Voditeljica je radionice Lora Rajčić, studentica povijesti umjetnosti i sociologije.

U idućim terminima naši će se kreativci kroz igru i praktičan rad upoznati s temeljnim postavkama Bauhausa, govorit ćemo materijalima, oblikovanju, bojama i njihovoj ulozi u apstraktnom slikarstvu, naučiti kako nastaju tekstil, scenografija i kostimi te koji utjecaj na umjetničke radove ima efekt svjetla i sjene. Radionice će se izmjenjivati subotama za predškolski i osnovnoškolski uzrast, stoga vas pozivamo da redovito pratite najave na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Zbirke Richter i Muzeja suvremene umjetnosti.

Sudjelovanje je na svim radionicama besplatno, a materijal osiguran. Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka 25. listopada na radionice.richter@msu.hr ili preko naše stranice na Facebooku.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr