Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

 

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

25.02.2023 - 25.02.2023 / Zbirka Richter

U subotu, 25. veljače nastavljamo u suradnji sa Školskom knjigom ciklus kreativnih radionica posvećenih čitanju. Inspiraciju i poticaj pronašli smo u knjizi U potrazi za Atlantidom – Putovanje arhitekturom za male sanjare, autora novinara Carla Piana i njegova oca arhitekta Renza Piana

Kreativna radionica posvećena je Centru Pompidou, zgradi koju je Renzo Piano projektirao u suradnji s Richardom Rogersom i Gianfrancom Franchinijem. Centar Pompidou jedno je od najutjecajnijih mjesta moderne i suvremene umjetnosti i jedno od najpopularnijih kulturnih mjesta u svijetu. Fokus ćemo staviti na zbirku francuske moderne i suvremene umjetnosti i umjetnike poput Picassa, Matissea, Kandinskog i dr., čija će ostvarenja djecu inspirirati za izradu vlastitih kreativnih radova.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

 

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr

 

Zbirka Richter, Vrhovec 38
Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare
Kreativne radionice za djecu 9 – 12 godina
Subota, 25. 2. 2023., 11 – 12:30 sati