Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni! - Vrijeme je za igru!

 

Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni! - Vrijeme je za igru!

02.12.2023 - 02.12.2023 / Zbirka Richter

U subotu, 2. prosinca održavamo još jednu radionicu iz ciklusa „Zamisli, stvori, p(re)okreni!“, koji se temelji na knjizi „Duh Bauhausa“, autorice Klasje Habjan. Djeca će se tako upoznati s idejama i praksom Bauhausa, znamenite visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn, koja je imala značajan utjecaj na razvoj moderne i suvremene umjetnosti. 

U kontekstu Zbirke Richter i arhitekta Vjenceslava Richtera, bitno je istaknuti kako se Richterovo stvaralaštvo razvijalo na nasljeđu povijesnih avangardi, Bauhausa, De Stijla, ruskog konstruktivizma te stvaralaštvu arhitekata Waltera Gropiusa i Mies van der Rohea što će se povezati kroz termine.

Radionica „Vrijeme je za igru“ bit će posvećena izradi društvene igre, koja će biti inspirirana umjetničkim nasljeđem Bauhausa kroz slikovnicu Klasje Habjan „Duh Bauhausa“. Izrada društvene igre bit će koncipirana kao grupni rad, a neke od mogućnosti su igre na ploči i/ili memory.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Lora Rajčić, lora.rajcic@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni!
Vrijeme je za igru!

Kreativne radionice za djecu 6 – 10 godina
Subota 2. 12. 2023., 11 – 12.30 sati / Zbirka Richter