Projekcija dokumentarnog filma: Goodbye Gauley Mountain - An Ecosexual Love Story

 

Projekcija dokumentarnog filma: Goodbye Gauley Mountain - An Ecosexual Love Story

04.10.2019 - 04.10.2019 / Dvorana Gorgona

Dokumentarni film Goodbye Gauley Mountain - An Ecosexual Love Story (2014.) autorica Beth Stephens i Annie Sprinkle obišao je mnoge filmske festivale, a u sklopu međunarodnog festivala Ekstravagantna tijela: Ekstravagantna ljubav dolazi i u MSU. Projekcija filma održat će se u petak, 4. listopada 2019. u 20 sati u dvorani Gorgona.

Nagrađivani dokumentarni film u 70 minuta objedinjuje aktivizam i seksualnost te pokazuje kako borba za okolišnu pravdu može biti inkluzivna, erotski privlačna i zabavna, čak i kada smo suočeni s ekološkom tragedijom. Beth Stephens i Annie Sprinkle prosvjedovale su protiv Mountaintop Removala (MTR-a), rudarske prakse koja uključuje miniranje i uništavanje krajolika čije su posljedice pogubne za okoliš. Autorice se zalažu za ideju Zemlje kao ljubavnice/ka koja prirodni svijet doslovno grli, a promjene postižu korištenjem vlastitih tijela i uvođenjem komponente senzualnosti i duhovnosti u ekološki pokret.

25 načina na koje se može voditi ljubav sa Zemljom

Beth Stephens i Annie Sprinkle oprašuju pokret ekoseksa kroz umjetnost, teoriju, praksu i aktivizam od 2004. godine. Njihov rad Manifest ekoseksa i video instalaciju Ekoseksualna vjenčanja možete vidjeti do 10. listopada u sklopu izložbe Ekstravagantna ljubav u HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Umjetnice su autorice brojnih performansa, ekoseks simpozija, vjenčanja s prirodnim entitetima, radionica, pješačkih tura i umjetničkih izložbi. Njihov novi film Water Makes Us Wet bavi se užicima i politikom vode, a prikazan je na Documenti 14 i u njujorškoj MOMA-i. Njihov je cilj učiniti pokret za zaštitu okoliša seksipilnijim, zabavnijim i raznolikijim.

Partneri festivala Ekstravagantna tijela: Ekstravagantna ljubav su Tehnički muzej Nikola Tesla (Zagreb), Muzej suvremene umjetnosti (Zagreb), Fotografska udruga Organ Vida (Zagreb), Muzej prekinutih veza (Zagreb), Akademija likovnih umjetnosti (Zagreb), E.A. 1/1 S.V. (Zagreb), Živa muzika (Zagreb), Ćelija (Zagreb), Galerija Kapelica (Ljubljana), siva) (zona (Korčula) i Platforma 9,81 (Split). Radno vrijeme izložbe je radnim danom od 14 do 20 sati, a vikendom od 12 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

Ekstravagantna tijela je naziv međunarodnog umjetničkog festivala pod koncepcijom Olge Majcen Linn i Sunčice Ostoić koji se od 2007. održava svake tri godine. Festival organizira KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse. Za više informacija posjetite njihovu internetsku stranicu, Facebook stranicu ili Instagram profil.