Ciklus kreativnih radionica: Idemo na Vrhovec "Različito, a isto!"

 

Ciklus kreativnih radionica: Idemo na Vrhovec "Različito, a isto!"

05.10.2019 - 05.10.2019 / Zbirka Richter

U subotu 5. listopada održat će se radionica iz ciklusa „Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!” za djecu od 3 do 6 godina. U suradnji s Goethe-Institutom Kroatien, Zbirka Richter organizira ciklus radionica kojim se obilježava stota godišnjica osnutka visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn Bauhaus. 

Tema je naše radionice eksperimentiranje koje je imalo veliki utjecaj na umjetnike koji su se školovali na Bauhausu, a mi ćemo slijedeći njihov primjer eksperimentirati sa svjetlom i sjenom, tj. njihovim utjecajem na skulpture izrađene od recikliranih materijala.

Voditeljica je radionice Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece.

U idućim terminima naši će se kreativci kroz igru i praktičan rad upoznati s temeljnim postavkama Bauhausa, govorit ćemo materijalima, oblikovanju, bojama i njihovoj ulozi u apstraktnom slikarstvu, naučiti kako nastaje tekstil, grafika ili scenografija. Radionice će se izmjenjivati subotama za predškolski i osnovnoškolski uzrast, stoga vas pozivamo da redovito pratite najave na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Zbirke Richter, Muzeja suvremene umjetnosti i Goethe-Instituta Kroatien.

Sudjelovanje je na svim radionicama besplatno, a materijal osiguran. Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka 4. listopada na radionice.richter@msu.hr ili preko naše stranice na Facebooku.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr