Klimatski forumi petkom u MSU

 

Klimatski forumi petkom u MSU

10.12.2021 - 10.12.2021 / MSU

Muzej suvremene umjetnosti, Zelena akcija i Austrijski kulturni forum pozivaju vas na seriju „Klimatskih foruma petkom”, koji će se održati od 10. 12. 2021. do 21. 1. 2022. u MSU Zagreb, s ciljem upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu.

“Klimatski forumi petkom” održavaju se povodom izložbe "Barikadiranje ledenih ploča" austrijskog umjetnika Olivera Resslera koja traje do 30. 1. 2022. u Muzeju suvremene umjetnosti. Sama izložba je odličan uvod u temu jer istražuje dubinu klimatske krize te nudi rješenja kroz djelovanje pokreta za klimatsku pravdu.

Nakon UN-ovih klimatskih pregovora u Glasgowu (COP26) i nedavnog klimatskog marša u Zagrebu, ovo je idealna prilika da nastavimo razgovarati o ovoj ključnoj temi današnjice i pokušamo ju približiti novim publikama. Na „Klimatskim forumima petkom” udruge i inicijative će, u neformalnom i prijateljskom okruženju, predstaviti metode svoga djelovanja te načine na koje se zainteresirani mogu uključiti. Izložba, kao primjer angažirane umjetničke intervencije, bit će polazišna točka za razgovor, ali ćemo se ponajprije fokusirati na mogućnost doprinosa ili uključenja u klimatski pokret. Stoga, ako vas zabrinjava klimatska i ekološka kriza, ako želite saznati više ili se aktivirati i priključiti pokretu - ovo je idealna prilika za vas.

Izložba Olivera Resslera postavljena uz potporu Austrijskog kulturnog foruma.

 
Petak 10.12. / 18:00 - 19:00 / gostuju: Fridays 4 Future Hrvatska i Greenpeace Hrvatska
 
Fridays For Future Croatia inicijativa je mladih nastala 2019. godine koja se bori za klimatsku pravdu i zagovara tranziciju prema boljoj, zelenijoj budućnosti! Djeluje poglavito u Zagrebu gdje održava prosvjede za klimu, akcije čišćenja i pošumljavanja te brojne programe edukacija o problemu klimatske krize za sve uzraste.

Greenpeace je neovisna globalna organizacija koja vodi kampanje za zaštitu i očuvanje okoliša te promicanje mira. Greenpeace vodi kampanje protiv uništavanja okoliša još od 1971. godine, a u posljednjem desetljeću snažan je naglasak na rješavanju klimatske krize.

Savjetujemo da u MSU dođete barem pola sata ranije kako biste pogledali izložbu jer će se razgovori održati u istom prostoru, na 3. katu kod lifta!

**Za posjet muzeju potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda ili drugi odgovarajući dokaz propisan Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021.**