KLIMATSKI KOLAŽ U MSU

 

KLIMATSKI KOLAŽ U MSU

08.01.2022 - 08.01.2022 / MSU

Subota, 8. 1. u 15 sati. 

Muzej suvremene umjetnosti i udruga Tatavaka organiziraju radionicu za odrasle Klimatski kolaž. Klimatski kolaž je znanstvena, interaktivna i kreativna radionica namijenjena upoznavanju s fenomenom  klimatskih promjena, posljedicama koje one već uzrokuju te rizicima koji čekaju naše društvo ako nastavimo  živjeti na neodrživ način. Osmišljena je tako da na zabavan i pristupačan način osvijesti ljude o problemu  klimatskih promjena. Edukativna i bazirana na znanstvenim činjenicama omogućuje ljudima da u kratkom vremenu shvate kako funkcionira klima te koji su uzroci i posljedice klimatskih poremećaja. Radionica je namijenjena osobama starijima od 16 godina i održat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Ovaj edukativni alat osmislio je i podijelio Cédric Ringenbach, pod Creative Commons licencom. Širenje igre potiče francuska organizacija La Fresque du Climat, a dosad ju je odigralo gotovo 140.000 ljudi diljem svijeta. U Hrvatskoj igru distribuira i širi udruga Tatavaka u partnerstvu s udrugom La Révolution Albatros.

U sklopu radionice sudionici će posjetiti i izložbu „Barikadiranje ledenih ploča“ koja obuhvaća umjetničke radove Olivera Resslera koji prikazuju različite oblike samorganiziranja u borbi za klimatsku  i okolišnu pravdu.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna prijava na mail: edukacija@msu.hr.

Vrijeme: 8.1.2022., od 15 do 17:30h

Mjesto: Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Kontakt: edukacija@msu.hr

Voditelji: Maja Flajsig (koordinatorica udruge Tatavaka, mag. povijesti umjetnosti, etnologije i kulturne antropologine), Leo Hrs (Institut za primijenjenu ekologiju Oikon, mag. ekologije i zaštite prirode) i Ivana Šešlek (MSU, mag. povijesti umjetnosti i filozofije)

 

COVID-19: INFORMACIJA O EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA 

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
* na osobe koje prate osobu  koja se ne može brinuti za sebe
* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom  potvrdom