Kreartivka: Osjećam se apstraktno!

 

Kreartivka: Osjećam se apstraktno!

11.02.2023 - 11.02.2023 / MSU

U subotu, 11. veljače od 11.30 do 13.30 sati održava se kreartivka - kreativna likovna radionica za učenike nižih razreda osnovne škole (7-9 godina) u sklopu izložbe Seana Scullyja „Putnik“.

Pridružite nam se na velikoj retrospektivnoj izložbi irsko-američkog umjetnika Seana Scullyja predstavljenoj u Muzeju suvremene umjetnosti od 16.11.2022. do 12.3.2023. Posjet izložbi započet ćemo malom vježbom: pokušat ćemo ustanoviti koji nas sve uzorci okružuju – u našoj okolini, na našoj odjeći, u našem domu. Kada bismo svoj put do škole opisali u bojama – koje bi to boje bile? Nakon vježbe krećemo na vodstvo po izložbi na kojoj ćemo se upoznati s načinom na koji umjetnik pretvara svoja iskustva, osjećaje i doživljaje u jezik apstraktne umjetnosti.

Nakon vodstva zabaviti ćemo se na kreativnoj radionici. Kroz razgovor ćemo otkriti koja su to taktilna svojstva svijeta oko nas i koje osjećaje pobuđuju dodiri različitih materijala. Kako se osjećamo kada diramo nešto mekano ili nešto hrapavo? Kakvi nam taktilni podražaji odgovaraju kad smo tužni? A kakvi kad smo veseli? Djeca će stvarati reprezentacije različitih raspoloženja kroz odabir raznosvrnih materijala. Cilj radionice je razviti svijest o okolini, o taktilnosti fizičkog svijeta, asocijacijama i osjećajima koje određene teksture bude, razviti svijest o osjećajima i potaknuti svjesno sudjelovanje u svakodnevnim iskustvima.

Radionica je besplatna i namijenjena djeci od 7 do 9 godina. Prijave za radionicu su obavezne i to najkasnije do petka, 10. 2. do 15 sati. Molimo da prijave šaljete na e-mail: sara.maletic@msu.hr sa sljedećim podatcima – ime, prezime i dob djeteta, te kontakt broj.

Voditeljica radionice: Sara Maletić, kustosica