KREARTIVKA: Unutarnji svjetovi

 

KREARTIVKA: Unutarnji svjetovi

29.10.2022 - 29.10.2022 / Baunet cafe, 1. kat

Inspirirana izložbom Ivane Pipal, Nevidljivi prostori, koja se u MSU može pogledati do 6. 11. 2022., ovu subotu bit će održana KREARTIVKA pod nazivom Unutarnji svjetovi.

 „Nevidljivi prostori" Ivane Pipal nastali su na razmeđu vizualnih umjetnosti i psihoterapije, prevodeći istraživanja ljudske psihe i njezinih mehanizama u likovni govor. Oslanjajući se na iskustva neuroznanosti, psihoterapije i psihologije te različitih tehnika za osvještavanje prisutnosti, autorica gradi vizualni jezik kao alat za razumijevanje unutarnjeg svijeta, osjećaja i apstraktnog mišljenja.“

U sklopu KREARTIVKE polaznici će posjetiti izložbu, razgovarati o umjetničkim radovima koje su vidjeli, prodiskutirati o temi i kontekstu radova. Nakon vodstva, likovno će se izraziti na temu Unutarnji svjetovi pri čemu će istraživati različite odnose elemenata poput figuracije i apstrakcije, objekta i prostora. Cilj je polaznike upoznati s mogućnostima vizualizacije ideja i osjećaja, te prenošenjem unutarnjih svjetova u stvaran prostor.  

Radionica je besplatna i namijenjena djeci od 5 do 12 godina uz obaveznu prethodnu najavu na mail: edukacija@msu.hr, s podacima ime i prezime, dob, ime i prezime roditelja te kontakt broj.

Voditeljica: Antonela Beli

Subota, 29. 10. 2022. / 11:30 – 13.30 sati / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb