Likovna radionica Boje ljubavi: Kreartivka uz 25. EMA-u

 

Likovna radionica Boje ljubavi: Kreartivka uz 25. EMA-u

19.09.2020 - 19.09.2020 / MSU galerija

Ove subote, 19.9. od 11.30 sati održat ćemo kreativnu likovnu radionicu za djecu od 6 do 11 godina pod nazivom “Boje ljubavi”. Subotnja kreartivka osmišljena je u sklopu obilježavanja 25. Edukativne muzejske akcije koja se ove godine održava pod temom LJUBAV (više na: http://hrmud.hr/25-muzejska-edukativna-akcija-ljubav/). Radionica je vezana uz izložbu Jelene Bando “Nice to meet you / Drago mi je” s ciljem upoznavanja polaznika s djelima umjetnice i razumijevanja prikaza emocije u tim djelima. 

Pažnja polaznika subotnje radionice bit će usmjerena na proučavanje i stvaranje portreta emocije ljubavi. Diskusija o ljubavi, različitim vrstama ljubavi i kako je svaki pojedinac shvaća bit će inspirirana izložbom umjetnice Jelene Bando čiji ćemo postav prije početka izrade radova vidjeti i upoznati. Nakon pola sata upoznavanja s djelima i temom radionice zadatak polaznika bit će prikazati vlastiti dojam bilo koje vrste ljubavi na slobodan način, odnosno bit će potaknuti da promisle koga ili što vole te izrade sliku te osobe ili predmeta ili čak i radnje s istaknutim detaljem u boji koju povezuju s emocijom ljubavi prema tom objektu. Nakon izrade radova pojedinačno će predstaviti svoj rad i objasniti zašto su istaknuli baš određeni detalj u određenoj boji. Radionica je odličan način za razvitak kreativnosti, stjecanje znanja i poticaj na promišljanje kako se izraziti u likovnom djelu. 

Radionica je besplatna, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. No, zbog ograničenog broja sudionika i poštivanja epidemioloških mjera, prijave za radionice su obavezne te molimo da ih šaljete putem e-maila: edukacija@msu.hr najkasnije do petka, 18. 9. u 15 sati, uz sljedeće podatke: ime, prezime i dob djeteta te vaš kontakt broj.

Okupljanje je na recepciji MSU-a, 19.9.2020. u 11.30 s predviđenim trajanjem do 13.00 sati. 

Voditeljica radionice: Antonela Beli