Ljeto u MSU: Laibach

 

Ljeto u MSU: Laibach

15.06.2019 - 15.06.2019 / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Neprikosnoveno najbolji art rock sastav regije svih vremena – ikone avangardne, čuveni LAIBACH u sklopu velike europske turneje u Muzeju suvremene umjetnosti 15.6. priredit će pravi audio-vizualni doživljaj za sva osjetila! 

Spektakularan koncert Laibacha pratit će kompaktan multimedijalni program koji uključuje otvorenje izložbe fotografija Laibachove turneje po Koreji u suradnji s ljubljanskom Photon galerijom te projekcija filma o Laibachovom prvijencu LP FILM LAIBACH uz gostovanje redatelja IGORA ZUPEA(projekcije u 17 i 20.30 sati) te predavanje IVANA MOLEKA „Laibach ironija“ u 18.30 sati.

Osim izložbe fotografija Laibachove turneje po Koreji, koju otvaramo na dan koncerta u 20.30 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete pogledati i novootvorenu izložbu Sigmara Polkea, jednog od najznačajnijih njemačkih umjetnika druge polovice 20. st., rodonačelnika "kapitalističkog realizma" i europskog pop arta.

Nastavljamo i s književnim programom, pa ćemo u ovu subotu u 20 sati ugostiti poznatog scenarista i pisca ZORANA LAZIĆA te nagrađivanu mladu književnicu i dramaturginju RUŽICU AŠČIĆ. Oboje autora skloni su nekonvencionalnoj prozi koja stvara začudnu, jezivu i zagonetnu atmosferu. Tako će nam Lazić govoriti o svom zapaženom, krajnje neobičnom „multimedijskom” romanu “Jednog dana ništa“ (Sandorf, 2018), dok će nam Aščić predstaviti povijesni roman u nastajanju „Neizmjerno more“ o djevojci koja iz malog hrvatskog mjesta brodom odlazi u Argentinu.

Usto, prije početka koncerta u 21 sat očekuje vas i performans umjetnice LUANE LOJIĆ pod nazivom WHAT IS SOUND. Riječ je o pitanju „what is Sound?“ koje je ukucano u Google tražilicu i gdje je svaki novi tab informacija koja može postati zvuk. Kakofonija pitanja postupno stvara internetsku kompoziciju s naumom shvaćanja same sebe na nama svakodnevan način: kuckanjem. Paralelno s googlanjem, streama se kompozicijski desktop kroz Facebook live, ispipavajući performativno-zvučni prostor interneta.

Ulaznice za koncert LJETO U MSU: LAIBACH možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Broj ulaznica je ograničen, a cijena koncerta plus još 5 dodatnih popratnih programa je 120 kn, a na dan koncerta 150 kn.

Muzej suvremene umjetnosti zadržava pravo zbog vremenskih prilika, sigurnosti i drugih okolnosti odlučiti o mjestu održavanja koncerta u prostorima MSU-a.


Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro
Kustosica izložbe Mirjane Vodopije: Martina Munivrana
Urednik programa književnih tribina: Luka Ostojić
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
Asistenti producenta: Miranda Herceg i Orjen Ridanović

Projekt su podržali: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatsko društvo skladatelja i Eventim.hr
Sponzori projekta: Adriatic osiguranje, Radenska, K PIVOVARI d.o.o.
Medijski pokrovitelji: Radio 101, Jutarnji list, RTL, CMC TV, Tportal, Mixer.hr, Muzika.hr i PRiredba