Obiteljski program „mali i veliki“: Vaš vlastiti crtić

 

Obiteljski program „mali i veliki“: Vaš vlastiti crtić

05.09.2020 - 05.09.2020 / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

U okviru obiteljskog programa „mali i veliki“, koji se održava jednom mjesečno u MSU i uključuje djecu u pratnji odraslih osoba, pripremili smo edukativan program uz izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ pod nazivom „Vaš vlastiti crtić“.

Nadolazeće subote naša pažnja bit će usmjerena na izradu vlastitog lika kojeg ćete natjerati da radi „zvijezde“ ili šeće izložbenim prostorima MSU-a, što ćemo u okviru programskih aktivnosti učiniti svi zajedno u prvih 45 minuta programa. Nakon što razgledamo postav izložbe, inspiriramo se viđenim, krećemo sa stvaranjem glavnog lika vaše priče (koji može biti što god želite: osoba, životinja, robot, pa čak i kamen). No, tko je vaš lik jednako je važno kao i što je on: osmišljavanje lika ne uključuje samo njegov izgled, već je pritom važno uzeti u obzir njegovu osobnost i životopis, što će pak utjecati na način na koji se lik kreće i u kakvom je (ili nije) odnosu sa svijetom koji ga okružuje. Posebno pozivamo sve vas ljubitelje animiranih filmova da uživate gledajući animirane crteže izložene na izložbi Zagreb filma.

Radujemo se razvoju kreativnosti, timskog rada i stjecanja novih znanja kod predškolske i školske djece, ali i zajedničkoj igri malih i velikih koji udruženim snagama članova obitelji sudjeluju u programskim aktivnostima.

Cijena programa je 10 kn po osobi, a materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Ivana Gorički, muzejska pedagoginja

MSU, kao organizator radionice, moli sudionike da se  pridržavaju uputa za provođenje protuepidemijskih mjera koji uključuju obvezno mjerenje temperature i dezinfekciju ruku pri ulasku u MSU te nošenje maski za odrasle i djecu iznad 11 godina. MSU će osigurati korištenje prostora na način pri kojem će se poštivati preporučena udaljenost između sudionika te će sačiniti popis sudionika s kontakt podacima.

Okupljanje je na recepciji MSU-a, 5. 9. 2020. u 11.30 sati, a radionica će se u slučaju povoljne vremenske prognoze održati na platou MSU-a.
Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su zatvorene, hvala svima na prijavama!