MSU Art Class

 

MSU Art Class

08.02.2021 - 08.02.2021 / MSU

Od  ponedjeljka, 2. studenog 2020. u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb započeli smo s novim ciklusom umjetničko-edukativnog program crtanja i slikanja pod nazivom MSU Art Class koji je poseban upravo zbog kombinacije iskustva uživo i online lekcija.

Polaznici su osim likovne edukacije kroz obradu različitih crtačkih i slikarskih tehnika pratili online prijenos na Facebook stranici MSU-a u sklopu 12. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac te međunarodnu konferenciju Bijenali suvremene umjetnosti – iskustva i mogućnosti.

Uživali su na izložbi Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma i izložbi Željka Kipkea Magnetic Sounds. Posebno im se svidjela izložba Nastavit će se…Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj, a nisu propustili razgledati ni izložbu Ekspedicija Ines Krasić.

Upoznali su se s institucijom i arhitekturom MSU-a te saznali povijest muzeja iz tekstova ravnateljice dr.sc. Snježane Pintarić u kojima objašnjava kratku povijest MSU-a te čitali razgovore s arhitektom Igorom Franićem.

U petak 29. siječnja umjetnik Duje Jurić za polaznike je održao posebno vodstvo po svojoj izložbi trenutno postavljenoj u MSU pod nazivom Mreža oprostorene slike. Uživali smo slušajući i raspravljajući o djelima, ali i umjetnosti i umjetničkom sustavu sada i u proteklih 40 godina. Bilo je to uistinu zanimljivo vodstvo. Hvala umjetniku.

Polaznici tijekom programa razvijaju kompetencije vizualne percepcije i likovnog promišljanja, a nakon 40 sati edukacije organiziramo izložbu radova polaznika MSU Art Class-a u Otvorenoj galeriji MSU-a.