Nedjeljno vodstvom izložbom IZBLIZA / UP CLOSE

 

Nedjeljno vodstvom izložbom IZBLIZA / UP CLOSE

16.06.2024 - 16.06.2024 / MSU, 3. kat

U nedjelju, 16. lipnja u 11.30 sati viša restauratorica-konzervatorica i jedna od autorica izložbe Mirta Pavić održat će vodstvo izložbom Izbliza / Up close.

O izložbi

Za konzervatore i restauratore u muzejima suvremene umjetnosti, zadužene za očuvanje umjetničkih djela često raznolikih materijala i porijekla, nema rutine. Za zaštitu svakog pojedinog rada ova struka ulazi u istraživanje nastanka djela, a pritom ima veliku povlasticu: izravan, fizički kontakt s umjetničkim djelom. Izložba Izbliza pruža pogled „iza scene“ - niz zanimljivih istraživanja i zahvata uz tehnološke studije i prateće materijale dostupne za dodirivanje, ali i zvučne interpretacije odabranih djela koje svim posjetiteljima omogućuje potpuniji doživljaj.

Izložba prikazuje procese istraživanja, zaštite i konzervatorsko-restauratorskih zahvata na odabranim umjetničkim djelima iz fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU), Moderne galerije u Ljubljani (MG+MSUM), Galerije Božidar Jakac u Kostanjevici na Krki i Ateljea Vasko Lipovac u Splitu.

Osnovne informacije o vodstvima:

Okupljanje za svako vodstvo je na recepciji Muzeja. Prijave nisu obavezne.

Vodstva su besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (ili sve izložbe). Za više informacija pišite nam na edukacija@msu.hr.