Neodredivo pitanje

 

Neodredivo pitanje

30.08.2023 - 06.09.2023 / Dvorana Gorgona

„Davno, dok su stvari još imale predvidljivi rast, prijatelji iz Ljubljane pozvali su nas da zamislimo budućnost, da predložimo projekt za 2023. Odlučili smo napraviti okret: umjesto predviđanja budućnosti, pokušali smo se vratiti u povijesne trenutke izražavanja kolektivne volje... do mitskih trenutaka neizvjesnosti... do žamora neodređenih prošlosti. Ono što nismo predvidjeli jest da ćemo od tada pa nadalje pokušavati prakticirati nemoguće. Dogodile su se neke stvari za koje smo mislili da su nemoguće. Neke nemoguće stvari se još uvijek mogu dogoditi. Sapeti u trajnoj sadašnjosti poezije, još uvijek tražimo glasove iz budućnosti koji najavljuju odgovore na zasad neododrediva pitanja!”

 

CO2... par umjetnika nova je umjetnička formacija koja upliće Nikolinu Pristaš i Gorana Sergeja Pristaša u niz susreta i stjecaja s umjetnicima, stručnjacima i studentima koji se mogu i ne moraju dogoditi, čija skretanja mogu, ali i ne moraju generirati niz novih susreta i odnosa između umjetnosti, tijela i klime.

CO2... par umjetnika: Nikolina Pristaš i Goran Sergej Pristaš
Video: Hrvoslava Brkušić
Animacija: Marko Tadić
Zvuk: Hrvoje Nikšić
Kostim: Silvio Vujičić
Ekran: Alan Vukelić
Dječji glas: Priska Pia Pristaš
Tehnička podrška: Branimir Štivić

Koprodukcija: Zadruga Domino (Zagreb), Nova pošta (Slovensko mladinsko gledališče i Maska Ljubljana) i Muzej suvremene umjetnosti (Zagreb)

Sufinancirano sredstvima programa Kreativna Europa Europske unije u okviru projekta ACT: Art, Climate, Transition.

Korišteni materijal: zvučni zapisi dokumentarnog filma Oslobođenje Zagreba (1945.), zapisi razgovora iz projekta Institucije treba graditi BADco. (2016.), dječji žamor (Franka Ramuščak, Timon Pristaš, Priska Pia Pristaš) i ulomci pjesme Det Inger Christensen. Tekstura izvedbe inspirirana je pjesmom I Dwell in Possibility Emily Dickinson, crtežima Gordona Matta-Clarka i Williama Blakea.


Hvala: Miranda Herceg, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Branka Benčić, Tina Dobnik, Alja Lobnik, Tibor Mihelič Syed, Goran Injac, Zvonimir Dobrović, Ivan Marušić Klif, Jasmin Dasović, Damir Bartol Indoš, Mile Blažević.

Izvedbe:
30. 8. - 2. 9. i 5. - 6. 9. 2023.
u 17.00, 19.00, 21.00 sat

Budući da predstava prima do 7 gledatelja, svakako rezervirajte svoje mjesto i kupite ulaznicu unaprijed.

Za izvedbe od 30. 8. do 1. 9. ulaznice možete kupiti na: https://core-event.co/events/goran-sergej-i-nikolina-pristas-neodredivo-pitanje-30-8-u-19-00-6ad3/ 

U prodaji su trenutačno ulaznice za prva tri dana.

Link za ostale izvedbe izići će naknadno, a upite za rezervaciju možete slati na: udrugadomino@gmail.com