PEZNT & Jazz orkestar HRT-a: Jazz in the House

 

PEZNT & Jazz orkestar HRT-a: Jazz in the House

09.11.2022 - 09.11.2022 / Dvorana Gorgona

Za svoj novi koncert, Jazz orkestar HRT-a pripremio je nesvakidašnji koncert. Radi se o spoju orkestralnog jazza s DJ-em, što je raritet u svjetskim razmjerima. O ovom Orkestru znamo već sve, ali tko je DJ? 

Glazbeni producent i autor, klupski DJ, radijski DJ i izvođač, Tomislav Pasanec se svojom kreativnošću uvrstio u elitno društvo na karti hrvatske i svjetske elektroničke glazbe. Bio je lider snažnog vala klupske i lokalne radijske scene u dva najbolja hrvatska desetljeća, počevši od 1994. Kao jedan od najproduktivnijih autora iz Hrvatske i ambasadora na međunarodnom tržištu glazbe skladao je, napisao i producirao više od 350 glazbenih izdanja za široku lepezu renomiranih svjetskih izdavačkih kuća, kao što su Warner Music US, Atlantic Records US, Island / Def Jam US, Defected Records UK, Big Beat US, Dirtybird US, Ministry Of Sound US i drugi. Ujedno je prvi hrvatski izvođač potpisan za američki Warner Music s kojim ima dva singla. Godine 2020. njegov album Paid in Full postigao je visoko deseto mjesto na listi najprodavanijih albuma u toj godini na poznatom američkom digitalnom servisu za klupsku glazbu TRAXSOURCE. Iste godine, američki DMC Magazine svrstao ga je među najbolje albume godine. Nakon pokretanja svog projekta PEZNT u 2016., većina pjesama, pored odlične prodaje i prihvaćanja u klubovima diljem svijeta, dobiva podršku i kroz emitiranje u eteru najbitnijih internacionalnih radio postaja koje kreiraju trendove u svijetu glazbe kao što su: BBC Radio 1 iz Velike Britanije, Sirius XM iz SAD-a, Apple Music 1 i drugi, što je dokaz da se radi o visoko kvalitetnom izvođaču s velikim potencijalom. 

PEZNT je zvuk kombinacija živih i sintetičkih instrumenata. U suštini, definiran je snažnom emocijom house i tech house glazbe, funk grooveom i preciznim smislom za kombinaciju bogatih akorada, glamuroznih diva vokala i vokalnih aranžmana, koji mu daju poseban zvučni kolorit i pečat!

Ulaznice su dostupne po cijeni od 50 kn putem sustava ulaznice.hr i u Muzeju suvremene umjetnosti dva sata prije početka koncerta.

Urednik programa ispred MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent  i voditelj  Odjela za izložbeno-programsku djelatnost MSU 

 

Srijeda, 9. studenoga 2022.

Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, 20 sati

Jazz in the House

PEZNT, glazbeni producent, DJ

Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent