POZIV MSU SENIORIMA NA POSJET IZLOŽBI IZBLIZA / UP CLOSE

 

POZIV MSU SENIORIMA NA POSJET IZLOŽBI IZBLIZA / UP CLOSE

12.06.2024 - 12.06.2024 / MSU, 3. kat

MSU poziva osobe 60+ da se pridruže susretu MSU seniora u srijedu, 12. lipnja s početkom u 11 sati u MSU. Susret će biti posvećen vodstvu izložbom Izbliza / Up close koje će održati viša restauratorica-konzervatorica i jedna od autorica izložbe Mirta Pavić.

O izložbi

Za konzervatore i restauratore u muzejima suvremene umjetnosti, zadužene za očuvanje umjetničkih djela često raznolikih materijala i porijekla, nema rutine. Za zaštitu svakog pojedinog rada ova struka ulazi u istraživanje nastanka djela, a pritom ima veliku povlasticu: izravan, fizički kontakt s umjetničkim djelom. Izložba Izbliza pruža pogled „iza scene“ - niz zanimljivih istraživanja i zahvata uz tehnološke studije i prateće materijale dostupne za dodirivanje, ali i zvučne interpretacije odabranih djela koje svim posjetiteljima omogućuje potpuniji doživljaj.

Izložba prikazuje procese istraživanja, zaštite i konzervatorsko-restauratorskih zahvata na odabranim umjetničkim djelima iz fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU), Moderne galerije u Ljubljani (MG+MSUM), Galerije Božidar Jakac u Kostanjevici na Krki i Ateljea Vasko Lipovac u Splitu.

O programu MSU seniora

MSU je otvorio poseban termin za seniore koji bi rado saznali više o Muzeju i njegovim zbirkama te povremeno srijedu prijepodne provodili u ugodnim druženjima i razgovorima u Muzeju. Program je besplatan. Program MSU seniora održava se dva puta mjesečno, a uključuje zajedničke posjete izložbama Muzeja suvremene umjetnosti i upoznavanje Zbirki Muzeja, ali i druga zanimljiva kulturna događanja. Program se ostvaruje u suradnji s Gordanom Paškvan Budiselić, umirovljenom profesoricom.

O prijavi

Novi članovi MSU seniora mogu se predbilježiti za zaprimanje informacija o programima MSU seniora ispunjavanjem obrasca na linku ili slanjem maila na edukacija@msu.hr.