Predstava za djecu "Vrijeme je za igru"

 

Predstava za djecu "Vrijeme je za igru"

16.02.2020 - 16.02.2020 /

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb jedini je muzej u Hrvatskoj koji, osim izložbi, vodstava i radionica, nudi i sasvim jedinstven i poseban program -– kazališnu predstavu za djecu od 1.5 do 6 godina „Vrijeme je za igru“.

Teatar Puna kuća član je Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina.

Nova predstava VRIJEME JE ZA IGRU namijenjena je djeci u dobi od 1.5 do 6 godina. Režirala ju je i zvodi glumica Svetlana Patafta, a likovno oblikovanje predstave potpisuje Nikolina Manojlović Vračar. Nastala je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Siget, uključivanjem djece u proces rada na predstavi, i u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Nastala je u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Različiti elementi služe kako bi potaknuli djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli.

Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru, na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi.

Po završetku druženja u dvorani, roditelji će s djecom moći posjetiti neku od aktualnih izložbi u MSU i ukoliko vremenski uvjeti to dozvoljavaju, spustiti se niz tobogan, umjetničku instalaciju Carstena Höllera. Cijeli program omogućuje djeci upoznavanje prostora i sadržaja muzeja na posebno prilagođen način.

Ulaznice se mogu kupiti na https://www.ulaznice.hr/web/regular/19312252 i na blagajni Muzeja tijekom tjedna i prije izvedbe po cijeni od 40,00 kn. Broj mjesta je ograničen na 50.

Uz predstavu „Vrijeme je za igru“ publika može pogledati i izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ po jedinstvenoj cijeni s popustom: djeci do 7 godina ulaz na izložbu je besplatan, a uz predočenje ulaznice za predstavu na recepciji Muzeja, odrasli izložbu mogu razgledati po sniženoj cijeni u iznosu od samo 20 kuna!

Napomena: Ulaznica za izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“može se iskorisiti do kraja trajanja izložbe, 14. lipnja 2020.

Premijera: 1. rujna 2019.

Galerija fotografija može se preuzeti na stranici: https://punakuca.hr/shows/vrijeme-je-za-igru/