„TREBA IĆI!“ I.K. - tematsko vodstvo posvećeno IVANU KOŽARIĆU u Novom Zagrebu

 

„TREBA IĆI!“ I.K. - tematsko vodstvo posvećeno IVANU KOŽARIĆU u Novom Zagrebu

25.02.2023 - 25.02.2023 / MSU

U povodu nove intervencije na platou posvećene Kupaču, antologijskoj skulpturi Ivana Kožarića, u subotu, 25. veljače 2023. u 11 sati Antun Maračić provest će novozagrebačku turu o ovom umjetniku.

Uskličnom izjavom „Treba ići!“ Ivan Kožarić (Petrinja, 1921. – Zagreb, 2020.) jezgrovito je izrazio svoj stav stalne pripravnosti na pokret. A mi, odajući i počast velikom umjetniku, pokušavamo proniknuti u bit životnosti koju je, svaki put na neki drugačiji način, uspijevao ugraditi u svoja djela, pa čak i onda kada je riječ o sferi javne plastike gdje se to najmanje očekuje.

Turu Novim Zagrebom posvetit ćemo nekolicini Kožarićevih skulptura i idejama za Novi Zagreb. Zaokružit ćemo je posjetom Atelijeru Kožarić, umjetnikovu „laboratorij za oživljavanje“ koji je nakon dva radikalna premještanja svoje trajno mjesto pronašao u Muzeju suvremene umjetnosti.

U subotu, 25. veljače 2023. od 11 do 13 sati Antun Maračić, dugogodišnji Kožarićev suradnik, umjetnik i kustos, za zainteresirane će provesti ovu turu. Molimo prijave na mail prijave@msu.hr ili broj 091 292 7703.

Ture se odvija u sklopu projekta Točka sastajanja i projekta Adrinetbook. Program podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija, INA i Turistička zajednica Grada Zagreba. Osmislili su je Antun Maračić i Radmila Iva Janković, viša kustosica i voditeljica Atelijera Kožarić (MSU) u sklopu europskog projekta Adrinetbook EU fonda INTERREG Adrion.