„Uspori“ - upcycling radionica veza za mlade i odrasle uz izložbu Teute Gatolin

 

„Uspori“ - upcycling radionica veza za mlade i odrasle uz izložbu Teute Gatolin

15.06.2024 - 15.06.2024 / MSU

Uz izložbu "Krhke tvari" Teute Gatolin priređujemo radionicu koja će se baviti tekstilom! Promišljajući pri tome o prirodi i ponovnoj upotrebi materijala, spajat ćemo različite reciklirane materijale u kombinaciji s pet različitih bodova, koje će Iva Čukelj, voditeljica radionice, naučiti polaznike te tako stvoriti umjetničke radove inspirirane izložbom Teute Gatolin, a i obilježiti Svjetski dan okoliša i ekologije (5. 6.). Ovom radionicom pozivamo vas da usporimo vrijeme i pobjegnemo od užurbane svakodnevnice, prepustimo se vezu i postojećim resursima.

 

Radionica počinje u 16 sati, a namijenjena je osobama starijima od 16 godina, obavezna je prijava na linku. Sudjelovanje je besplatno na uz kupljenu ulaznicu za izložbu (ili sve izložbe).

Voditeljica radionice je Iva Čukelj, vizualna umjetnica (Zagreb, 1993.) koja se u radu fokusira na tekstil, ručni rad i baštinu kroz medij instalacije. Diplomirala je Likovnu kulturu na nastavničkom odsjeku te 2022. Nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije. U umjetničkoj praksi istražuje položaj ručnog rada u suvremenoj umjetnosti te promišlja o temama sjećanja, nasljeđa i tradicije te ženskom pitanju. Živi i radi u Zagrebu kao profesorica Likovne kulture.

Više o aktualnoj izložbi Teute Gatolin „Krhke tvari“ u Muzeju suvremene umjetnosti.

Trajanje radionice: 90 minuta.