Publikacije

 

Katalog izložbe MSU na dodir

 

Katalog izložbe MSU na dodir izrađen je u dvije verzije; izdanje u uvećanom tisku namijenjeno slabovidnim osobama sadržava reprodukcije određenog broja prilagođenih radova iz postava izložbi, dok izdanje tiskano na brajici namijenjeno slijepim osobama sadržava termografske otiske istih radova. Osim uvodnog teksta kustosica MSU-a, u katalogu se nalaze i tekstovi slijepih i slabovidnih suradnika s kojima je MSU surađivao tijekom cijelog trajanja projekta.

 

  PROČITAJ VIŠE

Katalog izložbe Katarine Ivanišin Kardum „Isto nebo“

 

Izložba pod naslovom „Isto nebo“ prvo je samostalno predstavljanje u Muzeju suvremene umjetnosti te ujedno i prvo prezentiranje najnovijih crteža i slika nastalih kao rezultat terenskih istraživanja oblika reljefa geografskog prostora planinskih masiva Dinarida i Prokletija tijekom protekle dvije godine Katarine Ivanišin Kardum, autorice koja se kontinuirano bavi prirodom kroz tematski i medijski različite cikluse i čiji rad pratimo niz godina. 

  PROČITAJ VIŠE

e-katalog "Ivan Kožarić: Retrospektiva – Jedna od mogućih 100"

 

Retrospektiva Ivana Kožarića, u povodu 100. obljetnice rođenja, tako i prikladno nazvana  „Jedna od mogućih 100“, održana je u MSU-u, u suradnji s Gliptotekom HAZU. Jedan od mogućih prikaza tako golemog i raznovrsnog opusa našeg omiljenog kiparskog barda, mnogi su posjetili, čak i nekoliko puta. Stoga, da bi publikacija postala dostupna široj javnosti, objavljujemo je kao e-katalog. 

  PROČITAJ VIŠE

Katalog izložbe Šuma To Go

 

»Šuma To Go« samostalna je multimedijska izložba umjetnika Demirela Pašalića i Azre Svedružić koja predstavlja sljedeću fazu projekta SLUŠAJ ŠUME! kojeg autori od 2019. razvijaju u koprodukciji s Ganz novom kulturom promjene (https://www.slusajsume.com/). Dokumentarno eksperimentalnog pristupa, izložba nastaje terenskim istraživanjem, koristeći metodu prakse-kao-istraživanja, te se nominalno i suštinski formulira u 'šumu-za-ponijeti' referirajući se kako na instant-kulturu, tako i konkretno na deforestaciju šuma i degradaciju prirodnih staništa u našem lokalnom okruženju. 

  PROČITAJ VIŠE