Publikacije

 

Katalog izložbe Katarine Ivanišin Kardum „Isto nebo“

 

Izložba pod naslovom „Isto nebo“ prvo je samostalno predstavljanje u Muzeju suvremene umjetnosti te ujedno i prvo prezentiranje najnovijih crteža i slika nastalih kao rezultat terenskih istraživanja oblika reljefa geografskog prostora planinskih masiva Dinarida i Prokletija tijekom protekle dvije godine Katarine Ivanišin Kardum, autorice koja se kontinuirano bavi prirodom kroz tematski i medijski različite cikluse i čiji rad pratimo niz godina. 

  PROČITAJ VIŠE

e-katalog "Ivan Kožarić: Retrospektiva – Jedna od mogućih 100"

 

Retrospektiva Ivana Kožarića, u povodu 100. obljetnice rođenja, tako i prikladno nazvana  „Jedna od mogućih 100“, održana je u MSU-u, u suradnji s Gliptotekom HAZU. Jedan od mogućih prikaza tako golemog i raznovrsnog opusa našeg omiljenog kiparskog barda, mnogi su posjetili, čak i nekoliko puta. Stoga, da bi publikacija postala dostupna široj javnosti, objavljujemo je kao e-katalog. 

  PROČITAJ VIŠE

Katalog izložbe Šuma To Go

 

»Šuma To Go« samostalna je multimedijska izložba umjetnika Demirela Pašalića i Azre Svedružić koja predstavlja sljedeću fazu projekta SLUŠAJ ŠUME! kojeg autori od 2019. razvijaju u koprodukciji s Ganz novom kulturom promjene (https://www.slusajsume.com/). Dokumentarno eksperimentalnog pristupa, izložba nastaje terenskim istraživanjem, koristeći metodu prakse-kao-istraživanja, te se nominalno i suštinski formulira u 'šumu-za-ponijeti' referirajući se kako na instant-kulturu, tako i konkretno na deforestaciju šuma i degradaciju prirodnih staništa u našem lokalnom okruženju. 

  PROČITAJ VIŠE