Jučer sam otkrio zlatnu boju – radionica za odrasle

 

Jučer sam otkrio zlatnu boju – radionica za odrasle

18.03.2023 - 18.03.2023 / MSU

** Update: radionica je popunjena, termin za iduću objavit ćemo uskoro **

Ivan Kožarić tvrdio je da „umjetnost uvijek izmiče”. Taj ga je moto tjerao na neprestano traganje za novim pogledom na svijet, od monumentalnih zahvata koji mijenjaju vizuru grada do malenih spontanih djela nastalih u trenutku. Jednom je prilikom ispisao: „Jučer sam otkrio zlatnu boju” i natpis datirao 2. 12. 1970. Ako je nešto zlatno, znači li da je vrijedno, nepromjenjivo, vječno? Preplavljen novim pogledom i napuštanjem uobičajenih značenja koja se vezuju uz zlato i pozlaćivanje, Kožarić započinje novu fazu svog rada.

Marina Brletić i Srđan Laterza, autori intervencije „Promatrač” na platou MSU-a koja usmjerava pogled na antologijsku skulpturu Ivana Kožarića u susjedstvu Muzeja, osmislili su radionicu za odrasle Jučer sam otkrio zlatnu boju, inspiriranu Kožarićevom zlatnom fazom. Pronađite u svom domu predmet koji vam znači baš puno ili baš ništa i ponesite ga u Muzej ili pak izaberite jedan od dostupnih predmeta u Muzeju i istražite svoj nov pogled na svijet.

Novo djelo, nastalo na radionici, izložite nakratko u Muzeju i dopustite da i druge posjetitelje potakne na razmišljanje o neuhvatljivosti umjetnosti.

Zainteresirane osobe molimo da se prijave uz ime, prezime i kontakt na prijave@msu.hr ili 091 292 7703.

Radionica je besplatna i održava se od 11.30 do 13.30 sati.

Radionica se održava povodom postavljanja „Promatrača” na plato MSU-a, u sklopu projekta Točka sastajanja, u partnerstvu s INA-om i uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Fotografije: 

Atelijer Kožarić (detalj), Muzej suvremene umjetnosti, Grad Zagreb, foto: R.F.

Atelijer Kožarić, Muzej suvremene umjetnosti, Grad Zagreb, foto: Vanja Babić