Događanja

 

MSU proljetni kamp

12.04.2023. - 14.04.2023. / MSU

 

Muzej suvremene umjetnosti u tjednu proljetnih praznika organizira edukativno-kreativan program pod nazivom MSU proljetni kamp namijenjen djeci od 6 do 12 godina. Program će se odvijati od srijede, 12. travnja do petka, 14 travnja 2023. svakim danom od 9.00 do 13.00 sati.

  PROČITAJ VIŠE

Obiteljski program MSU MALI I VELIKI

01.04.2023. - 01.04.2023. / MSU

 

Program MSU mali i veliki namijenjen je svim članovima obitelji koji ravnopravno sudjeluju u organiziranim vodstvima i radioničkim aktivnostima vezanim za izložbeni program MSU-a s ciljem razvijanja interesa za umjetnost i poticanja zajedničkog djelovanja svih dobnih skupina. 

  PROČITAJ VIŠE

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

01.04.2023. - 01.04.2023. / Zbirka Richter

 

U subotu 1. travnja, nastavljamo s ciklusom kreativnih radionica namijenjenih djeci od 9 do 12 godina, koji je ostvaren u suradnji sa Školskom knjigom. Radionice se temelje na knjizi U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare, čiji su autori novinar Carlo Piano i njegov otac arhitekt Renzo Piano.  

  PROČITAJ VIŠE

Eurokaz & MSU predstavljaju: Novi Sotona

31.03.2023. - 02.04.2023. / Dvorana Gorgona

 

Sotona se spušta na Zemlju prema naputku nebeskih sila i uprave, ali ne da bi uništio svijet, već da bi  poštenim radom i moralnim životom zaslužio spasenje. Uspije li Sotoni postati pošten smrtnik, potvrdit će se da Bog nije pogriješio u svojoj kreaciji Univerzuma, već je čovjek taj koji živi grešno. A ako je tako, onda je pravo i dužnost Neba ljudske duše ekspedirati u Pakao.

No, hoće li Sotona uspjeti?

                                                                                                                                Bilo je mračno i tamno
                                                                                                                                bilo je užasno i prozor.
                                                                                                                                      A. I. Vvedenski

  PROČITAJ VIŠE

Katrina Daschner: Hiding in the Lights - projekcija filma i razgovor s umjetnicom

25.03.2023. - 25.03.2023. / Dvorana Gorgona

 

U sklopu popratnog programa izložbe „Tijelo i teritorij: umjetnost i granice u Austriji danas” Katrina Daschner govorit će o svojem najpoznatijem igranom filmu „Hiding in the Lights” (Skrivanje u svjetlu, 2020.), koji je nastajao između 2012. i 2020. godine. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU u gradu: tri umjetničke ture posvećene Novim tendencijama, Ivanu Kožariću i umjetnosti u javnom prostoru

25.03.2023. - 24.06.2023. / MSU

 

Muzej suvremene umjetnosti u sklopu projekta Adrinetbook, posvećenog digitalizaciji pokretne kulturne baštine, razvio je tri gradske ture koje se zasnivaju na djelima iz muzejskih zbirki i arhiva, a namijenjene su građanima i turistima. Riječ je o itinererima posvećenim međunarodnom pokretu Nove tendencije, umjetničkim intervencijama u javnom prostoru i njihovim vezama s knjigama umjetnika, te javnim skulpturama i vizionarskim projektima Ivana Kožarića.

  PROČITAJ VIŠE

„TREBA IĆI!“ I.K. - TEMATSKO VODSTVO POSVEĆENO IVANU KOŽARIĆU U NOVOM ZAGREBU

25.03.2023. - 25.03.2023. / MSU

 

** Update: tura je popunjena - hvala svima koji su se prijavili - o terminu iduće ćemo vas uskoro obavijestiti **

U povodu nove intervencije na platou posvećene Kupaču, antologijskoj skulpturi Ivana Kožarića, u subotu, 25. ožujka 2023. u 11 sati Antun Maračić s kustosicom Radmilom Ivom Janković provest će novozagrebačku turu o ovom umjetniku.

  PROČITAJ VIŠE

Vodstvo i razgovor o izložbi Sandre Sterle Prividi vremena / Figments of time

23.03.2023. - 23.03.2023. / MSU, Black Box

 

U sklopu izložbe Sandre Sterle Prividi vremena / Figments of time u četvrtak, 23. 3. u 18 sati u Black boxu održat će vodstvo po izložbi i razgovor s umjetnicom. 

Razgovor s umjetnicom vodit će Ivana Meštrov. 

Ivana Meštrov je povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i kustosica s diplomom povijesti umjetnosti sveučilišta Paris 1-Pantheon Sorbonne te kustoskih praksi Ecole du Magasin, Grenoble. Jedna je od suosnivačica udruge za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze/Loose associations. Trenutno je voditeljica programa u Galeriji Događanja pri Centru za kulturu KNAP.

 

 

 

  PROČITAJ VIŠE

JAZZ CIKLUS - Thana Alexa: ONA

22.03.2023. - 22.03.2023. / Dvorana Gorgona

 

„Iznenađujuća“ riječ je koja možda najbolje opisuje Thanu Alexu, a stoji na početku biografije te američke jazz glazbenice hrvatskih korijena. Pjevačicu, skladateljicu, aranžerku i producenticu Thanu Alexu New York Times opisuje kao „jazz pjevačicu s globalnom perspektivom“, a Billboard kao „nešto potpuno novo, evokativno i uzbudljivo“. DownBeat Magazine proglasio ju je najperspektivnijom vokalisticom u 2021. godini, nedugo nakon što je njezin album ONA (objavljen u vlastitoj nakladi 2020.) zaslužio dvije nominacije za Grammy.

  PROČITAJ VIŠE

MSU NA DODIR - VODSTVO KROZ CIKLUS ZBIRKA KAO GLAGOL

22.03.2023. - 22.03.2023. / MSU, 1. kat

 

Vodstvo kroz izložbe iz ciklusa „Zbirka kao glagol“ prilagođeno slijepim i slabovidnim osobama održat će se u srijedu, 22. ožujka u 18 sati. Umjetnička djela izložena u ciklusu Zbirka kao glagol (izložbe „Drugarstvo“ i „Tužne pjesme rata“) dostupne su na dodir u sklopu projekta Beam Up PRISTUP. Obogatili smo izložbeni postav ovog ciklusa ponudom za slijepe i slabovidne osobe koja je zanimljiva i videćim osobama. Taktilni doživljaj umjetničkih djela čiji su originali od neprocjenjivog značaja za hrvatsku suvremenu umjetnost sada je zastupljen taktilnim modelima, reljefima i replikama, uz legende na uvećenom i Braillevom tisku te audio deskripcije. Voditelj je Andrej Hatar, sudionik projekta.  

  PROČITAJ VIŠE