MSU NON STOP

 

MSU mali i veliki

 

U okviru obiteljskog programa mali i veliki, koji se odvija svake prve subote u mjesecu, a uključuje zajednički angažman djece i roditelja, odnosno baka i djedova ili teta i stričeva pripremili smo edukativni zadatak koji možete pokušati napraviti od doma.

  PROČITAJ VIŠE

MSU priručnik za početnike

 

Kroz ciklus "MSU priručnik za početnike" pokušat ćemo u kratkoj formi znatiželjnoj publici rastumačiti određene pojmove s kojima se susreće prilikom upoznavanja umjetničkih radova iz fundusa MSU-a, kako bismo olakšali njihovo razumijevanje, ali i potaknuli na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti.

  PROČITAJ VIŠE

MSU od doma

 

MSU od doma edukativan je program putem kojeg se upoznajemo s umjetnicima koji su svojim smjelim idejama, slobodnim duhom i djelima ostavili značajan trag na području suvremene umjetnosti. Nadamo se da će vas njihovi radovi inspirirati na vlastita otkrića i kreacije.

  PROČITAJ VIŠE

[PERFORMANS] Moja prva art učiteljica

 

„Moja prva art učiteljica“ naziv je performansa koji su zajednički u dvorani Gorgona MSU-a u proljeće 2014. izvele dvije umjetnice , glazbena ikona Josipa Lisac i jedna od naših najistaknutijih suvremenih umjetnica, „kraljica performansa“ Vlasta Delimar. Zajedno su nastupile u sklopu Vlastine retrospektivne izložbe „To sam ja“, u okviru koje se umjetnica uselila te živjela u Muzeju punih sto dana.

  PROČITAJ VIŠE

FB misao na dan

 

MSU je sredinom travnja u suradnji s umjetnicama i umjetnicima pokrenuo online projekt pod naslovom FB for your thoughts / FB misao za dan

  PROČITAJ VIŠE

[plesna predstava] Antisezona 20

 

Predstava Ane Kreitmeyer “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa.”

Snimka izvedbe moći će se pogledati online od petka, 24.4. od 19 sati do nedjelje, 26.4. do 19 sati.

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] Stjepan Bukovina

 

"Prvi ljudi Božica i Tom" rad je umjetnika Stjepana Bukovine iz 1981. godine, koji se nalazi u našoj Zbirci marginalne umjetnosti, 

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] William Anthony

 

Iz naših zbirki izdvajamo i predstavljamo nekoliko radova Williama Anthonya, njujorškog umjetnika hrvatskog podrijetla.  

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] Željko Jerman

 

Ovih dana brojne su se sudbine svele na "lebdjenje između postojanja i nepostojanja“, kako je zapisao Željko Jerman 1. siječnja 1977., započevši umjetnički projekt nazvan „Moja godina 1977.“.

  PROČITAJ VIŠE

[Film] Miroslav Šutej

 

Donosimo vam kratki film koji će vas odvesti „iza kulisa“ Odjela zaštite i restauracije Muzeja suvremene umjetnosti putem kojeg ćete saznati kako su se restaurirala djela Miroslava Šuteja uoči umjetnikove velike retrospektive u Muzeju. 

  PROČITAJ VIŠE