MSU NON STOP

 

[Zbirke] Alem Korkut

 

Predstavljamo interaktivnu kiparsku instalaciju "Živci" umjetnika Alema Korkuta 

  PROČITAJ VIŠE

[Film] Campek nevaljalac

 

Preventivni naputci o ispravnom pranju ruku, kako kihati i kašljati a da pri tom ne ugrozimo druge te slične upute o održavanju osobne higijene, koliko god nam se ponekad činile samorazumljivima, vrlo su važne u ovim trenucima kada se suočavamo s globalnom pandemijom. No, podizanje svijesti o važnosti održavanja higijene kako bi se podigla razina zdravlja stanovništva a time i kvaliteta života, uvijek je aktualna i bitna tema. Važnu ulogu u provođenju takvih javnozdravstvenih akcija od svog osnutka 1926. imala je Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“.

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] Breda Beban

 

Predstavljamo vam dvije slike Brede Beban, Dan (triptih)i Noć (kvadriptih), a prisjećamo se i otvorenja umjetničine izložbe „Dvije slike“ u Galeriji suvremene umjetnosti (današnji MSU), sada već davne 1982. Fotografije je snimio Marijan Susovski, ujedno i kustos izložbe.

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] Vera Fischer

 

Nedavni potresi u Zagrebu, kao i posljedice globalne pandemije, vjerojatno će zauvijek promijeniti naš svijet. Nadamo se nabolje. Već sada smo svjesni toga da se naš svakodnevni život mijenja, a posljedično tome uviđamo vrijednosti i prioritete koje smo dosad možda zanemarivali. 

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] Kristina Restović

 

Već se polako navikavamo gledati gotovo nestvarne prizore pustih ulica svjetskih metropola, ali i manjih gradova, koji inače u ovo vrijeme već vrve turistima. Danas na tim istim ulicama nema čak ni slučajnih prolaznika. Prazne su i terase kafića po gradskim rivama i „špicama“...

  PROČITAJ VIŠE

[Film] Ivana Popović

 

Prije godinu dana, 21.3.2019., u prepunom Muzeju i emotivnoj atmosferi otvorili smo veliku retrospektivu „Ljubav i otpor Ivane Popović“.

  PROČITAJ VIŠE

[Zbirke] Zoltan Novak

 

Stanju "mahnitosti" koje obuzima društvo u trenucima ugroze upravo svjedočimo i u Hrvatskoj (bez želje za podcijenjivanjem opasnosti pandemije). Takvi trenuci nerijetko postaju i umjetnička inspiracija - primjer je i slika Mahnitost (2018.) autora Zoltana Novaka. 

  PROČITAJ VIŠE