PROJEKCIJE OVOG TJEDNA

 

MSU kino, raspored projekcija od 20. do 31. 6. 2022.

23.06.2022. - 31.07.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 20. lipnja do 31. srpnja 2022. u MSU kinu održava se 9. Revija europskog filma u sklopu koje će se prikazati 7 zagrebačkih premijernih naslova: francuski triler „Madaleine Collins“, romantična drama Izgubljene iluzije“ i komedija „Kako spasiti planetu“, talijanski kriminalistički film „Diabolik“ i komedija „Tri kata“, belgijska kriminalistička drama „Životinje“ te švedska romantična komedija „Magija ljubavi“. Ulaz na projekcije u sklopu 9. Revije europskog filma je slobodan.

U repriznom programu 9. Revije europskog filma prikazat će se filmovi s Ljetne pozornice Tuškanac: domaći naslov „4:2“ redatelja Anđela Jurkasa, španjolska komedija „Ego protiv ega“, hrvatski dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“, španjolska drama „Paralelne majke“, igrano-dokumentarni „Marijina zemlja“, francuska komedija „Badman“ te danska romantična drama „Okus gladi“.

U redovitom programu prikazuje se dugometražni redateljski i scenaristički prvijenac glumice Nine Violić „Baci se na pod“. Film je intimna drama koja prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Prikazuje se i romantična drama „Priča o mojoj ženi“ sa Léom Seydoux i Louisom Garrelom u naslovnim ulogama, švedska drama „Bergmanov otok“ o paru filmaša koji odlučuje provesti ljeto na mističnim Farskim otocima, na kojima je slavni redatelj Bergman živio i snimio neke od svojih najslavnijih djela, te britanska drama „Belfast“ redatelja Kennetha Branagha, s Jamiem Dornanom i Judi Dench u naslovnim ulogama.

 

 

  PROČITAJ VIŠE