Prethodne izložbe

 

Gostovanje retrospektive “Ljubav i otpor Ivane Popović”

01.06.2019. - 03.07.2019. / Galerija Decumanus, Krk

 

Retrospektivna izložba Ivane Popović na Krku, u Galeriji Decumanus bit će podijeljena na dvije skupine radova, tako da će, usprkos manjem obujmu, publika moći vidjeti glavninu radova iz postava u Muzeju suvremene umjetnosti. Otvorenje prve izložbe je 1. lipnja, a održava se kao dio programa obilježavanja Dana grada Krka. Tom prigodom održat će se koncert Leta 3 u 22 sata na Trgu krčkih glagoljaša. Na izložbi, koja traje do 18. lipnja, predstavljamo performans, kostimografiju i kiparstvo Ivane Popović, te slike, crteže i kolaže iz ciklusa Zecomanija i Singer Sing. Drugi dio otvara se 21. lipnja i traje do 3. srpnja, a obuhvaća slikarski opus, modni dizajn i ciklus Žrtva mode.

  PROČITAJ VIŠE

SintArt 11: Kristian Kožul Sisyphus exalted. Exercising repetitions

01.06.2019. - 21.09.2019. / Zbirka Richter

 

Transformacija, repeticija i dekonstrukcija izmjenjuju se u utopijskom pejzažu site specific instalacije Sisyphus exalted. Exercising repetitions Kristijana Kožula koja je smještena u nekadašnjem radnom prostoru Vjenceslava Richtera u prizemlju njegove obiteljske kuće. Izložba Kristiana Kožula produljena je do 21.9.2019. 

  PROČITAJ VIŠE

Izložba “msu avantura”

28.05.2019. - 30.06.2019. / Otvorena galerija

 

msu avantura je umjetničko-edukativni program koji provodimo u našem Muzeju. Program smo a prilagodili svim obrazovnim skupinama počevši od predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva do visokog obrazovanja. 

  PROČITAJ VIŠE

Otvorena 12. izložba HT nagrada za suvremenu umjetnost i dodijeljene nagrade

17.05.2019. - 09.06.2019. / MSU

 

Večeras su, uz otvorenje izložbe, ujedno dodijeljene i otkupne nagrade, dobitnici: Damir Očko, Andreja Kulunčić, Sven Klobučar, Nives Žarković.  

  PROČITAJ VIŠE

Grgur Akrap, "Dvije sobe"

15.05.2019. - 09.06.2019. / MSU galerija

 

Prva samostalna izložba Grgura Akrapa u MSU. Nove slike, nastale u posljednje dvije godine, u dvije cjeline koje je umjetnik i fizički odvojio.

  PROČITAJ VIŠE

Zagreb Design Week: Dossier Bauhaus

07.05.2019. - 12.05.2019. / Tehnički muzej Nikola Tesla

 

Na šestom Zagreb Design Weeku bit će predstavljeni i radovi Bauhausa, u povodu stote obljetnice te najutjecajnije visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn. Tematska izložba Dossier Bauhaus ostvarena je u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti.

  PROČITAJ VIŠE

Izložba učeničkih radova "Šu, Šu, Šutej"

03.05.2019. - 13.05.2019. / Otvorena galerija

 

"Šu, Šu, Šutej" projekt je inspiriran stvaralaštvom Miroslava Šuteja. Radovi su nastali u tehnici tuša i laviranog tuša te kombiniranoj tehnici fotokolaža i vodenih boja, a na temu velegrada budućnosti.

  PROČITAJ VIŠE

Ljubav i otpor Ivane Popović

21.03.2019. - 28.04.2019. / Prostor za povremene izložbe, 2. kat

 

Ivana Popović (1968. - 2016.) jedna je od najintrigantnijih hrvatskih suvremenih umjetnica koja je svojom preranom smrću ostavila neobrađen, nesistematiziran i javnosti nedovoljno poznat opus. Muzej suvremene umjetnosti priprema veliku retrospektivnu izložbu koja će se otvoriti 21. ožujka ove godine. Izložbom će se po prvi puta predstaviti njena postignuća na području kazališta, kostimografije, performansa, kiparstva, mode, slikarstva, crteža, primijenjene umjetnost i produkt dizajna. Cjelokupno stvaralaštvo akademske kiparice i svestrane umjetnice opire se kategorizaciji, a u njemu se zrcali postmoderni duh vremena te snažna kreativnost i zaigranost duha.

  PROČITAJ VIŠE

Izložba radova studenata i učenika: Ljubav i otpor Ivane Popović kao poticaj novim generacijama

21.03.2019. - 28.04.2019. / Otvorena galerija

 

Veliku retrospektivnu izložbu „Ljubav i otpor Ivane Popović“ u MSU prati i izložba radova studenata i učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Izložba, postavljena u Otvorenoj galeriji MSU-a, nastala je u sklopu edukativnog projekta Runaway Art u okviru kojega su, kroz raznovrsne programe (predavanja, radionice i razgovore), studenti i učenici istraživali opus Ivane Popović.

  PROČITAJ VIŠE

Futurizam, dinamizam i boja

01.03.2019. - 20.04.2019. / Prostor za povremene izložbe, 1. kat

 

Muzej suvremene umjetnosti po prvi puta predstavlja zagrebačkoj i hrvatskoj publici originalne radove futurističkih slikara u velikom broju od stotinu radova – pretežito slika, ali i skulptura te primjeraka grafičkog i produkt dizajna i mode. Umjetnici čiji će radovi biti zastupljeni na izložbi kao što su Carlo Carrà, Umberto Boccioni, Giacomo Balla, Achille Funi, Gerardo Dottori, Enrico Prampolini, Robero M. Baldessari, Achille Lega, Gino Severini, Fortunato Depero, Luigi Russolo, Primo Conti, Mario Nannini, Julius Evola, Pippo Rizzo, Alberto de Pistoris, Vittirio Corona i drugi, otvarali su prostore umjetničke slobode na početku dvadesetog stoljeća, a njihove su ideje ostavile dubok trag ne samo na talijanskoj već i svjetskoj umjetničkoj sceni.

  PROČITAJ VIŠE