PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 24. 2 do 2. 3. 2020.

25.02.2020. - 29.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazat će se novi naslov 'Mladi Ahmed', film koji donosi priču o trinaestogodišnjaku koji pada pod utjecaj radikalne ideologije. Prikazat će se i romantični film 'Sasvim obična ljubav' s Liamom Neesonom i Lesley Manville u glavnim ulogama. Na repertoaru je i kontroverzni novi naslov 'Bogu hvala', francuski film koji donosi priču o razotkrivanju seksualnih skandala u Katoličkoj crkvi, nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. te francuski film 'Jadnici', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu. Za najmlađu publiku prikazati će se crtani serijal 'Profesor Baltazar' - 'Baltazarov sat'.

U programu 'MSU Saturday Night Film Fever' prikazat će se film 'Parazit' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnik 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film 'Medena zemlja' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar; španjolski film 'Tuga i slava' redatelja Pedra Almodóvara koji je ostvario dvije nominacije za nagradu Oscar – za najbolji strani film i najboljeg glavnog glumca.

Program uključuje:

  • razgledavanje izložbe “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma”
  • projekciju jednog od filmova dobitnika ili nominiranih za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma
  • izbor: piće ili kokice

Cijena paketa ulaznica za cijeli program (izložba + 1 film + piće / kokice) iznosi samo 50 kuna. (više na http://www.msu.hr/dogadanja/saturday-night-film-fever/399.html)

Ulaznice se prodaju na blagajni MSU-a i na www.ulaznice.hr

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 17. do 24.2. 2020.

18.02.2020. - 22.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu održat će se hrvatska premijera romantičnog filma 'Sasvim obična ljubav' s Liamom Neesonom i Lesley Manville u glavnim ulogama. Prikazat će se i kontroverzni novi naslov 'Bogu hvala', francuski film koji donosi priču o razotkrivanju seksualnih skandala u Katoličkoj crkvi. Na repertoaru je i film 'Parazit' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnik 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film 'Medena zemlja' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar te francuski film 'Jadnici', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 10. do 17. 2. 2020.

10.02.2020. - 16.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu u središtu programa su film''Parazit'' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnika 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. Na repertoaru su i nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film ''Medena zemlja'' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar te francuski film ''Jadnici'', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 3. do 10. 2. 2020.

04.02.2020. - 08.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu u središtu programa su filmovi nominirani za Oscara: hvaljeni makedonski dokumentarni film „Medena zemlja'' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar; francuski film „Jadnici'', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu; film „Parazit“ korejskog redatelja Bong Joon-hoa, koji je uz osvojenu Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatni globus za najbolji film, ostvario i 6 nominacija za nagradu Oscar; nagrađivani film ''Tuga i slava'' španjolskog redatelja Pedra Almodóvara. Prikazujemo i nagrađivanu i hvaljenu egzistencijalno socijalnu dramu ''Oprostite, mimoišli smo se'', redatelja Kena Loacha i novi naslov, nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. i nagradu Zlatni šlep na Vukovarskom filmskom festivalu.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28.1. do 2.2. 2020.

27.01.2020. - 02.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazujemo dva nova naslova, nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film ''Medena zemlja'' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dva Oscara, te francuski film ''Jadnici'', dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu. Na repertoaru su i sportski dokumentarni film ''Diego Maradona'' o jednom od najuspješnijih nogometaša u povijesti, zatim film ''Parazit'' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, koji je uz osvojenu Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatni globus za najbolji film, ostvario i 6 nominacija za nagradu Oscar. Prikazujemo i nagrađivanu i hvaljenu egzistencijalna socijalna drama ''Oprostite, mimoišli smo se'', redatelja Kena Loacha,  film ''Tuga i slava'' španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama, a za najmlađu publiku biti će prikazan crtani serijal „Profesor Baltazar - Krojač Silvestar“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 20. do 27.1.2020.

21.01.2020. - 23.01.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazujemo hvaljeni sportski dokumentarni film „Diego Maradona“ o jednom od najuspješnijih nogometaša u povijesti. I dalje prikazujemo film „Parazit“ korejskog redatelja Bong Joon-hoa, koji je uz osvojenu Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu 2019., od mnogih kritičara nazivan i najboljim filmom godine i nagrađivanu i hvaljenu egzistencijalnu socijalnu dramu „Oprostite, mimoišli smo se“, redatelja Kena Loacha Prikaziujemo i film „Tuga i slava“ španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama, a za najmlađu publiku bit će prikazan crtani serijal „Profesor Baltazar - Krojač Silvestar“.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 14. do. 18.1.2020.

14.01.2020. - 18.01.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazujemo remek-djelo južnokorejskog redatelja Bong Joon-hoa, film „Parazit“ koji je osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu kao i Golden Globes nagradu za najbolji strani film godine 2019., a oduševljava i kritiku i publiku diljem svijeta. I dalje prikazujemo film „Tuga i slava“ španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama i komediju „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“ redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi. Prikazujemo i nagrađivanu i hvaljenu egzistencijalno socijalnu dramu „Oprostite, mimoišli smo se“, redatelja Kena Loacha i povijesni romantični film „Djelo bez autora“, a za najmlađu publiku bit će prikazan crtani serijal „Profesor Baltazar - Alfred noćni čuvar“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 7. do 11. 1. 2020.

06.01.2020. - 11.01.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazujemo remek-djelo južnokorejskog redatelja Bong Joon-hoa, film „Parazit“ koji je osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu kao i Golden Globes nagradu za najbolji strani film godine 2019., a oduševljava i kritiku i publiku diljem svijeta. I dalje prikazujemo film „Tuga i slava“ španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama i komediju „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“ redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi. Tu su i dalje film „Bijela vrana“ redatelja Ralpha Fiennesa o životu i djelu jednog od najslavnijih baletana u povijesti Rudolfu Nurejevu kao i „Dnevnik Diane Budisavljević“, redateljice Dane Budisavljević te crtani serijal „Profesor Baltazar, O mišu i satovima“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 2.1. do 4.1. 2020.

02.01.2020. - 04.01.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovaj tjedan prikazujemo filmove: „Tuga i slava“  španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama, komediju „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“, redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi, film „Bijela vrana“ redatelja Ralpha Fiennesa o životu i djelu jednog od najslavnijih baletana u povijesti Rudolfu Nurejevu, film „Dnevnik Diane Budisavljević“, redateljice Dane Budisavljević te za najmlađu publiku crtani serijal „Profesor Baltazar Hanibalove Alpe“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored kino projekcija od 28. do. 29.12.2019.

28.12.2019. - 29.12.2019. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu 28. i 29. 12. 2019. prikazat će se filmovi: Tuga i slava španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama, komedija Strojovođa u potrazi za ljubavlju, redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi, film Bijela vrana redatelja Ralpha Fiennesa o životu i djelu jednog od najslavnijih baletana u povijesti Rudolfu Nurejevu, te francuski triler Bliski neprijatelji. Prije redovitih projekcija prikazivati će se kratki filmovi iz programa #EUANDME: Usamljenik, Debut, Party Animal, Život u hostelu i Oblik.

  PROČITAJ VIŠE