PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU Kino - raspored projekcija 4. do 17. 10. 2021

07.10.2021. - 16.10.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 4. do 17. listopada prikazuju se tri nova naslova: romantična drama „Supernova“ s Colinom Firthom i Stanleyjem Tuccijem u glavnim ulogama, putopisni dokumentarac „Granice“ autora Bojana Bojića te dokumentarac „Agent Krtica“ redatelja Maite Alberdija. Na repertoaru je i nagrađivani domaći naslov „Murina“ te dva popularna povratnika: Oscarom nagrađena „Još jedna runda“ i „Marijina zemlja“.


 

  PROČITAJ VIŠE

Filmski program Pula u Zagrebu

21.09.2021. - 02.10.2021. / MSU, 1. kat

 

Od utorka 21. rujna do subote 2. listopada, u MSU kinu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se filmski program Pula u Zagrebu uz potporu Grada Zagreba. Program donosi pregled odabranih filmova prikazanih na 68. Pulskom filmskom festivalu. Prikazuje se film „Nigdje posebno“ talijanskog redatelja Uberta Pasolinija koji je u Međunarodnom programu osvojio Nagradu publike i Zlatnu arenu za najbolji film, talijanska drama „Ne mrzi“ redatelja Maura Mancinija, dva domaća nezavisna filma: triler „Povjerenje“ Matije Banića i horor-drama „Menhetenska odiseja“ Marija Vrbančića, koprodukcija „Moje jezero“ albanskog redatelja Gjergja Xhuvanija te drama „Murina“ koja je u domaćoj konkurenciji osvojila tri nagrade, uključujući Nagradu publike za najbolji film u Hrvatskom programu PFF te Camera d’Or u Cannesu. Na programu su i uspješnice 67. Pulskog filmskog festivala – „Tereza37“ redatelja Danila Šerbedžije, hrvatsko-švicarska koprodukcija „Mare“ redateljice Andreje Štake te „Ja sam Frank“ redatelja Metoda Peveca, dobitnika Zlatne arene za režiju u programu Manjinske koprodukcije.

Sve informacije o filmovima, projekcijama i ulaznicama moguće je saznati na web-stranici Kina Metropolis www.kinometropolis.eu, te na Facebook-stranici www.facebook.com/KinoMetropolis.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Kino - raspored projekcija 7. - 11. rujna 2021

07.09.2021. - 11.09.2021. / MSU

 

U MSU Kinu u suradnji s kinom Metropolis prikazuje se film Murina redateljice Antoanete Alamat Kusijanović koji je dobio prestižnu nagradu Camera d’Or Filmskog festivala u Cannesu što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Na programu su i Igrano-dokumentarni Marijina zemlja te Oscarom nagrađeni Još jedna runda.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija do 4. 9. 2021.

17.08.2021. - 04.09.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se film Murina redateljice Antoanete Alamat Kusijanović koji je dobio prestižnu nagradu Camera d’Or Filmskog festivala u Cannesu, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Na programu su i nagrađivana hrvatsko-švicarska koprodukcija Mare redateljice Andree Štake, Oscarom nagrađeni Još jedna runda, filmska ekranizacija bajke o Pinokiju Mattea Garrona, nagrađivani domaći film Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije te igrano-dokumentarni španjolski filmovi Marijina zemlja i Najveći dar.

 

  PROČITAJ VIŠE

RASPORED PROJEKCIJA Kina Metropolis MSU od 20. do 31. srpnja 2021.

20.07.2021. - 31.07.2021. / MSU, 1. kat

 

U Kinu Metropolis prikazuje se osam popularnih repriznih naslova ovogodišnjeg osmog izdanja Revije europskog filma, po promotivnoj cijeni od 15 kuna. Žanrovski su to romantične drame, komedije, avanture i krimići. Program se otvara francuskom komedijom Kako biti dobra supruga redatelja Martina Provosta, s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, a na programu su i nagrađivana hrvatsko-švicarska koprodukcija Mare redateljice Andree Štake, Oscarom nagrađeni Još jedna runda, filmska ekranizacija bajke o Pinokiju Mattea Garrona, romantični film Ljeto '85 redatelja Françoisa Ozona, nagrađivani poljski naslov Corpus Christi, francuska Komedija Bécassine te igrano-dokumentarni španjolski film Najveći dar.

U redovitom programu prikazuje se i nagrađivani domaći film Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije te igrano-dokumentarni Marijina zemlja

Projekcije 22.-24. i 28. srpnja su besplatne. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11. 7. 2021.

07.07.2021. - 11.07.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se Oscarom nagrađena komedija „Još jedna runda“. U sklopu 8. Revije europskog filma prikazuje se animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“  i drama „Influencerica“ koje publika može pogledati besplatno. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francuska humorna drama „Neobični životi“.


8. REVIJA EUROPSKOG FILMA
MSU kino i ove godine ugošćuje Reviju europskog filma koja će se, u svojem osmom izdanju održava od 1. do 20. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji. U četvrtak, 8. i petak, 9 srpnja prikazuje se animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“  i švedska drama „Influencerica“. Ulaz na sve projekcije u sklopu revije je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

 

LJETO U MSU 2021
U subotu, 10. srpnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francuska komedija „Neobični životi“ redatelja Oliviera Nakachea o dvojici muškaraca koji sa socijalnim radnicima, volonterima, doktorima i s puno humora pomažu djeci s teškim oblicima autizma koju su druge institucije odbacile. Nakon filma uslijedit će performans mlade slovenske umjetnice Nike Ham, a za kraj večeri koncert Mateja Meštrovića i Borne Šercara koji u svojim neobičnim i atraktivnim nastupim često kombiniraju instrumente klasične glazbe, poput klavira, s posve alternativnim i eksperimentalnim izvorima zvuka poput boca ili automobilskih felgi.

 

  PROČITAJ VIŠE

Obiteljski program MALI I VELIKI

03.07.2021. - 25.06.2021. / MSU

 

Na izložbi ćete vidjeti prvo predstavljanje sedamdeset radova iz najnovijeg ciklusa umjetnika Matka Vekića nastalih na drvenim panelima. Autor polazi od mediteranskog pejzaža pretvarajući motive poznatog krajolika u apstrakne slike. Osim što slika Matko Vekić svoje slike i brusi.  

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28. 6. do 4. 7. 2021.

29.06.2021. - 02.07.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu, u sklopu 8. Revije europskog filma prikazuje se francuska komedija „Bécasinne“ koju publika može pogledati besplatno. Prikazuje se i gostujući naslov Festivala mediteranskog filma Split – turska glazbena drama „Još jedan dah“ o neutaživoj želji za uspjehom u svijetu glazbe. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francusko–talijanski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog, a na redovitom repertoaru je i igrano-dokumentarni film „ Marijina zemlja“.

8. REVIJA EUROPSKOG FILMA

MSU kino i ove godine ugošćuje Reviju europskog filma koja će se, u svojem osmom izdanju održati od 1. do 20. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji. U petak, 2. srpnja prikazuje se francuska komedija„Bécasinne“  redatelja Bruna Podalydèsa. Ulaz na sve projekcije u sklopu revije je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

LJETO U MSU 2021

U subotu, 3. srpnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francusko-talijanski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog, o francuskom kapetanu Drayfusu koji je u Drugom svjetskom ratu nepravedno optužen za špijunažu u korist Njemačke. Nakon filma usljedit će performans grafičkog dizajnera i umjetnika ANDRE GIUNIA te za kraj večeri koncert alternativnog-jazz, world i progressive MIMIKA ORKESTRA iz Londona, kojeg je osnovao saksofonist i skladatelj Mak Murtić.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 22. 6. do 27. 6. 2021.

23.06.2021. - 26.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se gostujući naslov Festivala mediteranskog filma Split – turska glazbena drama „Još jedan dah“ o neutaživoj želji za uspjehom u svijetu glazbe i poteškoćama i demonima koji stoje na putu. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju te domaći naslov „Tereza37“ redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij.

LJETO U MSU 2021

U subotu, 26. lipnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se jedan od najuspješnijih filmova u povijesti Argentinske kinematografije - kriminalistička komedija „Pljačka stoljeća“ koja prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Nakon igranog filma prikazat će se kratki ambijentalni dokumentarni film „Kozibrod“ koji istražuje odnose žena s majčine strane obitelji, uz live soundtrack u izvedbi Svena Domaćinovića i Barbare Radelje. Za kraj večeri uslijedit će koncert benda Sacher koji čine mladi glazbenici Miljan Bakić i Ivan Beuc na gitarama, Dragan Brkljačić Faca na bubnjevima i vokalist Filip Riđički. Osnivač benda je Srđan Sacher, koji je i osnivač legendarnih bendova Haustor i Vještice te autor najvećeg hita i albuma novog vala – pjesme „Moja prva ljubav" i albuma „Treći svijet". Dobitnik je tri nagrade Porin za album Vještica „Kradljivac srca".
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 14. 6. do 20. 6. 2021.

15.06.2021. - 19.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U Kinu Metropolis prikazuje se domaći naslov TEREZA37 redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij. Na repertoaru je i Oscarom nagrađena komedija JOŠ JEDNA RUNDA redatelja Thomasa Vitenberga te igrano-dokumentarni film MARIJINA ZEMLJA redatelja Juana Manuela Cotela. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se Oscarom nagrađena, američka obiteljska drama MINARI.

LJETO U MSU 2021
I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu - LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u Kinu Metropolis, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu 19. lipnja na programu je Oscarom nagrađena, američka obiteljska drama MINARI, nakon koje će, na platou MSU-a, uslijediti koncert pijanista Matije Dedića.

  PROČITAJ VIŠE