PRETHODNE PROJEKCIJE

 

Raspored projekcija MSU kina od 26. do 29. svibnja 2020.

26.05.2020. - 29.05.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo 4 premijerna i 4 reprizna naslova: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francusku dramu „Sybil“ s festivala u Cannesu.

Od prošlog tjedna prikazujemo humorističnu dramu ''Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, a na repertoaru je i uzbudljiva rumunjska kriminalistička komedija ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu te romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 18. do 24.5.2020.

18.05.2020. - 24.05.2020. / Dvorana Gorgona

 

Od ovoga tjedna posjetitelji će ponovno moći posjećivati i naše kino, naravno uz pridržavanje određenih epidemioloških mjera Prikazujemo tri nova naslova: humorističnu dramu "Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine., romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela i uzbudljivu rumunjsku kriminalističku komediju ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu.

Na repertoaru su i reprizni naslovi: romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama ''Portret djevojke u plamenu'' redateljice Céline Sciamma te komedija ''Strojovođa u potrazi za ljubavlju'' redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi.

  PROČITAJ VIŠE

MSU Sturday Night Film Fever

14.03.2020. - 14.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

ODGOĐENO

 


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 9. do 16.3.2020.

10.03.2020. - 14.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazat će se tri nova naslova: romantična komedija „Emma“ po proslavljenom romanu Jane Austin, dokumentarni film „Tusta“ o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti te francuski romantični film „Ona koju zamišljaš“ o neobičnim ljubavnim poduhvatima žene koju glumi Juliette Binoche.

  PROČITAJ VIŠE

MSU Saturday Night Film Fever

07.03.2020. - 07.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

Program u ovu subotu, 7. ožujka, uključuje razgledavanje izložbe ''Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma'' na kojoj ćete i uživo moći vidjeti Vukotićev kipić Oskara, te projekciju jednog od tri filma koji su ovogodišnji dobitnici nagrade Oskar ili su za nagradu bili nominirani: Medena zemlja, Parazit i Tuga i slava

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 2. do 9. 3. 2020.

05.03.2020. - 07.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

ŽENIJALNI DANI u Kinu Metropolis MSU od 5. do 6. ožujka 2020.

U sklopu petog izdanja programa ''Ženijalni dani'' koji se održava ususret obilježavanju 8. ožujka - Međunarodnog dana žena, u MSU kinu prikazat će se film ''Portret djevojke u plamenu'', romantična drama redateljice Céline Sciamma, koja je na filmskom festivalu u Cannesu osvojila nagradu za najbolji scenarij i Queer palmu, nominaciju za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolji strani film te nagradu BAFTA za najbolji strani film 2019. godine. Prikazat će se i film ''Mlijeko'', komedija islandskog redatelja Grímura Hákonarsona o junakinji koja se hvata u koštac s velikim poslom – održavanjem farme krava na životu usprkos pritiscima moćne korporacije koja iskorištava lokalne farmere.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. 2 do 2. 3. 2020.

25.02.2020. - 29.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazat će se novi naslov 'Mladi Ahmed', film koji donosi priču o trinaestogodišnjaku koji pada pod utjecaj radikalne ideologije. Prikazat će se i romantični film 'Sasvim obična ljubav' s Liamom Neesonom i Lesley Manville u glavnim ulogama. Na repertoaru je i kontroverzni novi naslov 'Bogu hvala', francuski film koji donosi priču o razotkrivanju seksualnih skandala u Katoličkoj crkvi, nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. te francuski film 'Jadnici', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu. Za najmlađu publiku prikazati će se crtani serijal 'Profesor Baltazar' - 'Baltazarov sat'.

U programu 'MSU Saturday Night Film Fever' prikazat će se film 'Parazit' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnik 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film 'Medena zemlja' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar; španjolski film 'Tuga i slava' redatelja Pedra Almodóvara koji je ostvario dvije nominacije za nagradu Oscar – za najbolji strani film i najboljeg glavnog glumca.

Program uključuje:

  • razgledavanje izložbe “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma”
  • projekciju jednog od filmova dobitnika ili nominiranih za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma
  • izbor: piće ili kokice

Cijena paketa ulaznica za cijeli program (izložba + 1 film + piće / kokice) iznosi samo 50 kuna. (više na http://www.msu.hr/dogadanja/saturday-night-film-fever/399.html)

Ulaznice se prodaju na blagajni MSU-a i na www.ulaznice.hr

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 17. do 24.2. 2020.

18.02.2020. - 22.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu održat će se hrvatska premijera romantičnog filma 'Sasvim obična ljubav' s Liamom Neesonom i Lesley Manville u glavnim ulogama. Prikazat će se i kontroverzni novi naslov 'Bogu hvala', francuski film koji donosi priču o razotkrivanju seksualnih skandala u Katoličkoj crkvi. Na repertoaru je i film 'Parazit' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnik 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film 'Medena zemlja' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar te francuski film 'Jadnici', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 10. do 17. 2. 2020.

10.02.2020. - 16.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu u središtu programa su film''Parazit'' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnika 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. Na repertoaru su i nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film ''Medena zemlja'' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar te francuski film ''Jadnici'', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 3. do 10. 2. 2020.

04.02.2020. - 08.02.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu u središtu programa su filmovi nominirani za Oscara: hvaljeni makedonski dokumentarni film „Medena zemlja'' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar; francuski film „Jadnici'', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu; film „Parazit“ korejskog redatelja Bong Joon-hoa, koji je uz osvojenu Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatni globus za najbolji film, ostvario i 6 nominacija za nagradu Oscar; nagrađivani film ''Tuga i slava'' španjolskog redatelja Pedra Almodóvara. Prikazujemo i nagrađivanu i hvaljenu egzistencijalno socijalnu dramu ''Oprostite, mimoišli smo se'', redatelja Kena Loacha i novi naslov, nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. i nagradu Zlatni šlep na Vukovarskom filmskom festivalu.

 

  PROČITAJ VIŠE