PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 28. 2. do 13. 3. 2022.

03.03.2022. - 12.03.2022. / Dvorana Gorgona

 

MSU kino vraća se u dvoranu Gorgona s velikim platnom, vrhunskim ozvučenjem i kapacitetom u skladu s mjerama

Od 28. veljače do 13. ožujka 2022. u redovitom programu prikazuju se tri nova naslova - romantični mjuzikl „Cyrano“ redatelja Joea Wrighta o francuskom pjesniku Cyranu de Bergeracu i ljubavnom trokutu uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Prikazujemo i „Paralelne majke“ Pedra Almodóvara s Penelope Cruz u naslovnoj ulozi koja je za izvedbu nominirana za nagradu Oscar. Novi naslov je i srpska sportska drama „Zlatni dečko“ - veliki kino-hit o Denisu Markoviću, mladom talentiranom nogometašu problematičnog temperamenta i naličju profesionalnog nogometa koji proždire talente da bi generirao ogromne količine novca.

U sklopu programa ŽENIJALNI DANI prikazuju se tri nova naslova - francuska fantastična drama „Mala mama“ redateljice Céline Sciamma, dokumentarni film „Kuća male zvijezde“ redateljice Slađane Lučić i animirani „Calamity“ o hrabroj djevojčici Marthi. U sklopu manifestacije MJESEC FRANKOFONIJE u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj prikazuje se romantična drama „Ljubavne afere“ redatelja Emmanuela Moureta.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 21. do 27. 2. 2022.

22.02.2022. - 26.02.2022. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 21. do 27. veljače 2022. na repertoaru je romantična humorna drama „Najgora osoba na svijetu“ o četiri godine života Julie, mlade žene koja plovi nemirnim vodama ljubavnog života i bori se da pronađe put u karijeri. Film je nominiran za Oscara za najbolji strani film, a prikazan je i na filmskom festivalu u Cannesu gdje je osvoji nagradu za najbolju glumicu. Prikazuje se i „Konačna sloboda“, austrijski kandidat za Oscara o ljubavi između dvojice zatvorenika u poslijeratnoj Njemačkoj. Na repertoaru je i „Toma“, biografska drama o popularnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Prikazuje se i film „Događaj“ smješten u Francusku 1960-ih o perspektivnoj mladoj studentici Anne, koja nakon što neplanirano zatrudni uviđa kako joj se životni planovi i budućnost urušavaju pred očima. Film je dobitnik Zlatnog lava za najbolji film na filmskom festivalu u Veneciji. Na repertoaru je i povratnički dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“ redatelja Davora Rostuhara.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 7. do 20. 2. 2022.

08.02.2022. - 19.02.2022. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 7. do 20. veljače 2022. na repertoaru su tri nova naslova - dokumentarni film Gorbačov. Raj o čovjeku koji je promijenio svijet u dvadesetom stoljeću i čija je kratka vladavina obilježena padom carstva. Novi naslov je i „Benedetta“, šokantna drama Paula Verhovena religijsko-erotične teme. Novi naslov je i „Konačna sloboda“, austrijski kandidat za Oscara o ljubavi između dvojice zatvorenika u poslijeratnoj Njemačkoj. Prikazuje se i romantična humorna drama „Najgora osoba na svijetu“ o četiri godine života Julie, mlade žene koja plovi nemirnim vodama ljubavnog života i bori se da pronađe put u karijeri. Film je norveški kandidat za Oscara, a prikazan je i na filmskom festivalu u Cannesu gdje je osvoji nagradu za najbolju glumicu. Na repertoaru je i film „Događaj“ smješten u Francusku 1960-ih o perspektivnoj mladoj studentici Anne, koja nakon što neplanirano zatrudni uviđa kako joj se životni planovi i budućnost urušavaju pred očima. Film je dobitnik Zlatnog lava za najbolji film na filmskom festivalu u Veneciji. Prikazuje se i humorna drama „Baksuzno bubanje ili bezumni pornić“ o učiteljici Emi koja se suočava s društvenim licemjerjem nakon što u javnost procuri njezina snimka seksa. Film je dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film na Berlinaleu 2021. Na programu je i nagrađivana njemačka romantična komedija „Muškarac iz snova“ redateljice Marie Schrader.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. 1. do 6. 2. 2022.

27.01.2022. - 05.02.2022. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 24. siječnja do 6. veljače 2022. na repertoaru su dva nova naslova – romantična humorna drama „Najgora osoba na svijetu“ o četiri godine života Julie, mlade žene koja plovi nemirnim vodama ljubavnog života i bori se da pronađe put u karijeri. Film je norveški kandidat za Oscara, a prikazan je i na filmskom festivalu u Cannesu gdje je osvoji nagradu za najbolju glumicu. Novi naslov je i „Događanje“ smješten u Francusku 1960-ih o perspektivnoj mladoj studentici Anne, koja nakon što neplanirano zatrudni uviđa kako joj se životni planovi i budućnost urušavaju pred očima. Film je dobitnik Zlatnog lava za najbolji film na filmskom festivalu u Veneciji. Prikazuje se i humorna drama „Baksuzno bubanje ili bezumni pornić“ o učiteljici Emi koja se suočava s bijesnim roditeljima nakon što u javnost procuri njezina snimka seksa. Film je dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film na Berlinaleu 2021. Ponovno se prikazuje i dobitnik Europske filmske nagrade za najbolju komediju – „Trijumf“ o živopisnoj zatvoreničkoj glumačkoj trupi koja kreće na turneju po Francuskoj s uprizorenjem Beckettove drame „U očekivanju Godota“. Na programu je i nagrađivana njemačka romantična komedija „Muškarac iz snova“ redateljice Marie Schrader te domaći hit „Murina“ Antoanete Alamat Kusijanović.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 10. do 23. 1. 2022.

12.01.2022. - 22.01.2022. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 10. do 23. siječnja 2022. na repertoaru su dva nova naslova – humorna drama „Baksuzno bubanje ili bezumni pornić“ o učiteljici Emi koja se suočava s bijesnim roditeljima nakon što u javnost procuri njezina snimka seksa. Film je dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film na Berlinaleu 2021. Novi naslov je i srpska povijesna melodrama „Nečista krv – grijeh predaka“, ekranizacija slavnog romana Borisava Stankovića s Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi. Prikazuje se i komedija „Deset u pola“ Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića inspirirana jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja: gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u gradu? Na repertoaru je i „Toma“, biografska drama o popularnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Ponovno se prikazuju i domaći hit – nagrađivana „Murina“ Antoanete Alamat Kusijanović i igrano dokumentarni hit „Marijina zemlja“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 3. do 9. 1. 2022.

04.01.2022. - 08.01.2022. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 3. do 9. siječnja 2022. na repertoaru je francuska komedija „Trijumf“ o živopisnoj zatvoreničkoj glumačkoj trupi koja kreće na turneju po Francuskoj s uprizorenjem Beckettove drame „U očekivanju Godota“. Prikazuje se i komedija „Deset u pola“ Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića inspirirana jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja: gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u gradu? Na repertoaru je i „Toma“, biografska drama o popularnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Ponovno se prikazuju i dva domaća hita – nagrađivana „Murina“ Antoanete Alamat Kusijanovići te dokumentarac „Ljubav oko svijeta“ Davora Rostuhara.

  PROČITAJ VIŠE

MSU KINO, RASPORED PROJEKCIJA OD 20. DO 31. 12. 2021.

21.12.2021. - 30.12.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 20. do 31. prosinca na repertoaru je komedija „Deset u pola“ Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića inspirirana jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja: gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u gradu? Prikazuje se i „Toma“, biografska drama o popularnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Ponovno se prikazuje i nagrađivana njemačka romantična komedija „Muškarac iz snova“ redateljice Marie Schrader te domaći dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“ redatelja Davora Rostuhara.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU KINO, RASPORED PROJEKCIJA OD 13. DO 19. 12. 2021.

14.12.2021. - 18.12.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU Kinu od 13. do 19. prosinca na repertoaru je novi naslov - komedija „Deset u pola“ Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića. Na repertoaru je i „Toma“, biografska drama o popularnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Ponovno se prikazuje i fascinantna i nagrađivana drama „Čovjek koji je prodao svoju kožu“, inspirirana kontroverznim radom belgijskog umjetnika Wima Delvoyea s Monicom Bellucci u jednoj od uloga. Na repertoaru je i dalje jedan od najuspješnijih ovogodišnjih naslova u MSU Kinu - dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“ redatelja Davora Rostuhara te povratnički igrano-dokumentarni hit „Marijina zemlja“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU KINO, RASPORED PROJEKCIJA OD 6. DO 12. 12. 2021.

07.12.2021. - 11.12.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 6. do 12. prosinca na repertoaru su dva nova naslova – romantična komedija „Muškarac iz snova“ redateljice Marie Schrader koja se prikazuje u sklopu Europske noći filma. Novi naslov je i komedija „Deset u pola“ Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića. Prikazuje se i dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“ redatelja Davora Rostuhara.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU KINO, RASPORED PROJEKCIJA OD 25. 11. DO 4. 12. 2021.

25.11.2021. - 04.12.2021. / MSU, 1. kat

 

U Kinu Metropolis od 22. studenog do 5. prosinca prikazuje se novi naslov – francuska komedija TRIJUMF o živopisnoj skupini zatvorenika koja u zatvorskoj glumačkoj trupi postavi Becketovu dramu U očekivanju godota te kreće na turneju po Francuskoj. Još jedan novi naslov je i ČOVJEK KOJI JE PRODAO SVOJU KOŽU – fascinantna i nagrađivana drama inspirirana kontroverznim radom belgijskog umjetnika Wima Delvoyea s Monicom Bellucci u jednoj od naslovnih uloga. Prikazuje se i akcijska drama JAHAČI PRAVDE s Madsom Mikkelsenom u naslovnoj ulozi te dokumentarni hit LJUBAV OKO SVIJETA redatelja Davora Rostuhara.
 

  PROČITAJ VIŠE