PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 9.11. do 15.11.2020.

10.11.2020. - 14.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov - romantična drama „Undine“ popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Na repertoaru je i komedija „Skandalozno ponašanje“, te francuski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog.

Od domaćih filmova na repertoaru su dokumentarni film „Galeb“ redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike, hvaljeni film „Mare“ redateljice Andree Štake, te nagrađivana drama „Mater“ redatelja Jure Pavlovića.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Pingvin Axel“ te animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 2.11. do 8.11.2020.

02.11.2020. - 07.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovaj tjedan u MSU kinu na repertoaru je novi naslov - komedija „Skandalozno ponašanje“ koja donosi zanimljivu priču o svijetu izbora ljepote i prvoj crnkinji pobjednici na natjecanju za Miss svijeta 1970. godine. Na repertoaru su i dokumentarni film „Galeb“ redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike koji donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane, hvaljeni i nagrađivani, domaći film „Mare“ redateljice Andree Štake, te francuski trilerČasnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog. U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Baltazarov sat“.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 26.10. do 1.11.2020.

27.10.2020. - 31.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazuje se francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog, dokumentarni film "Galeb" redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike koji donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane, hvaljeni i nagrađivani domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuska komedija "Kako biti dobra supruga" te španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Baltazarov sat".

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 19. do 25.10.2020.

19.10.2020. - 25.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

U subotu 24. listopada u 19 sati, u Kinu Metropolis premijerno se prikazuje dokumentarni film GALEB redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike. Galeb donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane. Film daje atmosferu tog vremena, politike, putovanja i egzotičnih zemalja koristeći se bogatom arhivskom građom.

Na repertoaru su i hvaljeni i nagrađivani, domaći film MARE, redateljice Andree Štake, francuski triler ČASNIK I ŠPIJUN redatelja Romana Polanskog, još jedan nagrađivani, domaći naslov - MATER redatelja Jure Pavlovića, kontroverzni makedonski BOG POSTOJI, NJENO IME JE PETRUNIJA te španjolski igrano-dokumentarni NAJVEĆI DAR.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu OBLAČNO SA SVAĐAVINAMA te obiteljsku komediju MOJE NEOBIČNO LJETO S TESS.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 12. do 17. 10.2020.

13.10.2020. - 17.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati 3 nova filmska naslova, hvaljeni i nagrađivani, domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog te obiteljsku komediju "Moje ljeto s Tess". Od repriznih naslova prikazujemo još jedan nagrađivani, domaći naslov -  "Mater" redatelja Jure Pavlovića, dramu "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona, kontroverzni makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", nagrađivani poljski triler "Corpus Christi", a na programu još uvijek možete pogledati i najgledaniji film u MSU kinu ove godine, španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", te "Moje ljeto s Tess".


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11.10.2020.

06.10.2020. - 06.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", film kontroverzne i zanimljive tematike koji je na filmskom festivalu u Berlinu osvojio Nagradu ekumenskog žirija, a na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Baltazarov sat.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28. 9. do 4.10. 2020.

29.09.2020. - 03.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna prikazujemo Animafestov "Putovanje jednog princa", te igranu komediju nastalu u hrvatskoj koprodukciji - "Bosonogi car" redateljskog dvojca Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Novi naslov u MSU kinu je i drama "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona. Na programu je i filmski naslov domaće produkcije "Mater" redatelja Jure Pavlovića, koji je na ovogodišnjem 67. Pulskom filmskom festivalu osvojio 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu, makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", dobitnik Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu, španjolski "Najveći dar", igrano-dokumentarni film sa snažnom porukom o važnosti oprosta te nagrađivani poljski film "Corpus Christi".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", i komediju "10 dana bez mame".
 

  PROČITAJ VIŠE

10. rođendan Kina Metropolis

26.09.2020. - 26.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Povodom desete godišnjice pokretanja programa Kina Metropolis u subotu, 26. rujna, održat će se filmski maraton na kojem će biti prikazana 4 filma: Animafestov Slavna invazija medvjeda na Siciliju, te igrani Kako biti dobra supruga, Vjeran čovjek i Corpus christi. Sve ulaznice bit će u prodaji po popularnoj cijeni od 10 kuna, a ulaznica za kino omogućit će i ulaz na izložbu po izboru u MSU.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 21. do 27.9.2020.

22.09.2020. - 26.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Draga publiko, povodom desete godišnjice pokretanja programa Kina Metropolis, u subotu, 26. rujna, održat će se filmski maraton na kojem će biti prikazana 4 filma: Animafestov "Slavna invazija medvjeda na Siciliju", te igrani "Kako biti dobra supruga", "Vjeran čovjek" i "Corpus christi". Sve ulaznice biti će u prodaji po popularnoj cijeni od 10 kuna, a ulaznica za kino omogućit će i ulaz na izložbu po izboru u MSU.

Na programu je i filmski naslov domaće produkcije "Mater" redatelja Jure Pavlovića, koji je na ovogodišnjem 67. Pulskom filmskom festivalu osvojila 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu. Makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", dobitnik Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu te španjolski "Najveći dar", igrano-dokumentarni film sa snažnom porukom o važnosti oprosta. U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Krojač Silvestar.

U programu Rendez-vous au cinéma 2020. koji je posvećen frankofonoj kinematografiji prikazujemo obiteljsku dramu "Ljetni sati" redatelja Oliviera Assayasa te dokumentarni film "Swagger" redatelja Oliviera Babineta.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 14. do 20.9. 2020.

14.09.2020. - 20.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s Kinom Metropolis, prikazujemo novi filmski naslov domaće produkcije - dramu „Mater“ redatelja Jure Pavlovića, koja je na ovogodišnjem, 67. Pulskom filmskom festivalu osvojila 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu. Od repriznih naslova prikazujemo makedonski film „Bog postoji, njeno ime je Petrunija“ koji je premijerno prikazan na Berlinaleu gdje je osvojio Nagradu ekumenskog žirija te Nagradu Guild Film, dok je na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije. Na repertoaru je i španjolski film „Najveći dar“ redatelja Juana Manuela Cotela, koji kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija.
U programu Rendez-vous au cinéma 2020. koji je posvećen frankofonoj kinematografiji prikazujemo dvije zanimljive francuske komedije Sve što mi je ostalo od revolucije redateljice i glumice Judith Davis te Bécassine redatelja i glumca Bruna Podalydèsa.
 U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Alfred noćni čuvar.

  PROČITAJ VIŠE