PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 28. 6. do 4. 7. 2021.

29.06.2021. - 02.07.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu, u sklopu 8. Revije europskog filma prikazuje se francuska komedija „Bécasinne“ koju publika može pogledati besplatno. Prikazuje se i gostujući naslov Festivala mediteranskog filma Split – turska glazbena drama „Još jedan dah“ o neutaživoj želji za uspjehom u svijetu glazbe. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francusko–talijanski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog, a na redovitom repertoaru je i igrano-dokumentarni film „ Marijina zemlja“.

8. REVIJA EUROPSKOG FILMA

MSU kino i ove godine ugošćuje Reviju europskog filma koja će se, u svojem osmom izdanju održati od 1. do 20. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji. U petak, 2. srpnja prikazuje se francuska komedija„Bécasinne“  redatelja Bruna Podalydèsa. Ulaz na sve projekcije u sklopu revije je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

LJETO U MSU 2021

U subotu, 3. srpnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francusko-talijanski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog, o francuskom kapetanu Drayfusu koji je u Drugom svjetskom ratu nepravedno optužen za špijunažu u korist Njemačke. Nakon filma usljedit će performans grafičkog dizajnera i umjetnika ANDRE GIUNIA te za kraj večeri koncert alternativnog-jazz, world i progressive MIMIKA ORKESTRA iz Londona, kojeg je osnovao saksofonist i skladatelj Mak Murtić.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 22. 6. do 27. 6. 2021.

23.06.2021. - 26.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se gostujući naslov Festivala mediteranskog filma Split – turska glazbena drama „Još jedan dah“ o neutaživoj želji za uspjehom u svijetu glazbe i poteškoćama i demonima koji stoje na putu. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju te domaći naslov „Tereza37“ redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij.

LJETO U MSU 2021

U subotu, 26. lipnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se jedan od najuspješnijih filmova u povijesti Argentinske kinematografije - kriminalistička komedija „Pljačka stoljeća“ koja prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Nakon igranog filma prikazat će se kratki ambijentalni dokumentarni film „Kozibrod“ koji istražuje odnose žena s majčine strane obitelji, uz live soundtrack u izvedbi Svena Domaćinovića i Barbare Radelje. Za kraj večeri uslijedit će koncert benda Sacher koji čine mladi glazbenici Miljan Bakić i Ivan Beuc na gitarama, Dragan Brkljačić Faca na bubnjevima i vokalist Filip Riđički. Osnivač benda je Srđan Sacher, koji je i osnivač legendarnih bendova Haustor i Vještice te autor najvećeg hita i albuma novog vala – pjesme „Moja prva ljubav" i albuma „Treći svijet". Dobitnik je tri nagrade Porin za album Vještica „Kradljivac srca".
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 14. 6. do 20. 6. 2021.

15.06.2021. - 19.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U Kinu Metropolis prikazuje se domaći naslov TEREZA37 redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij. Na repertoaru je i Oscarom nagrađena komedija JOŠ JEDNA RUNDA redatelja Thomasa Vitenberga te igrano-dokumentarni film MARIJINA ZEMLJA redatelja Juana Manuela Cotela. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se Oscarom nagrađena, američka obiteljska drama MINARI.

LJETO U MSU 2021
I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu - LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u Kinu Metropolis, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu 19. lipnja na programu je Oscarom nagrađena, američka obiteljska drama MINARI, nakon koje će, na platou MSU-a, uslijediti koncert pijanista Matije Dedića.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 7. 6. do 13. 6. 2021.

09.06.2021. - 12.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se novi domaći naslov – Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij. Na repertoaru je i igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela, a u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se čileanska plesna drama Ema redatelja Pabla Larraína.

LJETO U MSU 2021
I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu - LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u MSU kinu, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu 12. lipnja na programu je čileanska plesna drama Ema redatelja Ivana Živkovića, nakon kojeg će, na platou MSU-a, uslijediti koncert benda Porto Morto.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 31. 5. do 6. 6. 2021.

01.06.2021. - 05.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu ovaj se tjedan prikazuje Oscarom nagrađena i zabavna humorna drama Još jedna runda redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva utemeljenog u religijskim polazištima.

LJETO U MSU 2021
I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu - LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u MSU kinu, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu, 5. lipnja na programu je dokumentarni film Galeb redatelja Ivana Živkovića, nakon kojeg će, na platou MSU-a, uslijediti koncert triju bendova iz kompilacije Zagreb Calling: Generacija bez refrena (Ivan Grobenski, Klinika Denisa Kataneca i ŽEN!)

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. do 30. 5. 2021.

26.05.2021. - 29.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu ovaj se tjedan prikazuje nagrađivana talijanska obiteljska komedija Moj brat lovi dinosaure, koja donosi toplu priču o prihvaćanju i ljubavi, uz puno humora. Prikazuje se i Oscarom nagrađena i zabavna humorna drama Još jedna runda redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Na repertoaru je i romantični film Ljeto '85 redatelja Françoisa Ozona, o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva utemeljenog u religijskim polazištima.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 17. do 23. 5. 2021.

18.05.2021. - 21.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov – nagrađivana talijanska obiteljska komedija „Moj brat lovi dinosaure“, koja donosi toplu obiteljsku priču o prihvaćanju i ljubavi, uz puno humora. Prikazuje se i Oscarom nagrađena i zabavna humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, koji donosi priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 10. do 16. 5. 2021.

11.05.2021. - 15.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se Oscarom nagrađen film „Minari“ - nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, koji donosi priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Za najmlađu publiku na repertoaru su zgode genijalnog znanstvenika u serijalu „Profesor Baltazar“.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 3. do 9. 5. 2021.

06.05.2021. - 08.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuju se Oscarom nagrađen film „Minari“ - nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film.

Na repertoaru je i novi naslov – „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona koji donosi priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju.


 

  PROČITAJ VIŠE

Dobitnici Oscara u MSU kinu!

27.04.2021. - 30.04.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se slovensko-talijansko-hrvatska intimna art-drama „Ne zaboravi disati“ o odrastanju, krhkosti, ljubomori, erotici i neizbježnom procesu prihvaćanja činjenice da se svijet mijenja, a život ide dalje. Na repertoaru je i „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku.  Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. 

  PROČITAJ VIŠE