PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 22. do 28. 6.

23.06.2020. - 27.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u redovitom programu MSU kina prikazujemo animirane filmove za najmlađu publiku: sinkronizirani, animirani film Gordon i Paddy koji donosi pustolovine pametne mišice Paddy i žapca Gordona, šefa policijske uprave koji pokušavaju riješiti misterij nestanka lješnjaka. U pustolovinama genijalnog Profesora Baltazara možete pogledati serijal Krojač Silvestar i Amadeusove uši.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Sturday Night Film Fever 20. lipnja 2020.

20.06.2020. - 20.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ove subote nastavljamo s programom ''MSU Saturday Night Film Fever'' uz veliku izložbu na kojoj su prikazana slavna filmska i umjetnička postignuća Zagreb filma čijoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. „Surogatu“ Dušana Vukotića.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 15. do 21. 6. 2020.

16.06.2020. - 20.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u MSU kinu prikazujemo dva nova naslova: nagrađivanu plesnu dramu ''Ema'' čileanskog redatelja Pabla Larraina i animirani i sinkronizirani film ''Gordon i Paddy'' za najmlađu publiku. Prikazujemo i kriminalističku komediju ''4 ruže'' srpskog redatelja Vasilija Nikitovića, a od repriznih naslova publika će imati priliku ponovno pogledati film ''Parazit'' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnika 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, kontroverzni francuski naslov ''Bogu hvala'' koji donosi priču o razotkrivanju skandala u Katoličkoj crkvi, romantičnu dramu ''Portret djevojke u plamenu'', te nagrađivani dokumentarni film ''Medena zemlja''. Za najmlađu publiku i ovaj tjedan prikazujemo crtani serijal Profesor Baltazar: ''Alfred noćni čuvar''.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Saturday Night Film Fever

13.06.2020. - 13.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ove subote nastavljamo s programom ''MSU Saturday Night Film Fever'' uz veliku izložbu na kojoj su prikazana slavna filmska i umjetnička postignuća Zagreb filma čijoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. „Surogatu“ Dušana Vukotića.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 8. do 14.6.2020.

09.06.2020. - 14.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u MSU kinu prikazujemo: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu 2019. godine. Na repertoaru su i romantična komedija „Vjeran čovjek“ slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, humoristična drama „Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađena Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, a za najmlađu publiku prikazujemo crtani serijal „Profesor Baltazar“ – „O mišu i satovima“.
 

  PROČITAJ VIŠE

Program „Zagreb film u dvorani Gorgona“ predstavlja „Živi bili pa vidjeli“, film redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog

09.06.2020. - 09.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

U okviru programa “Zagreb film u dvorani Gorgona”, u utorak 9. lipnja u 18 sati prikazujemo film “Živi bili pa vidjeli” redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog, nastao u produkciji Zagreb filma 1979. godine. 

  PROČITAJ VIŠE

Program Zagreb film u dvorani Gorgona: dokumentarni blok “U centru – Zagreb, kak imam te rad”

05.06.2020. - 05.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

U sklopu velike multimedijske izložbe Od imaginacije do animaciješest desetljeća Zagreb filma u MSU-u, nastavljamo s popratnim filmskim programom Zagreb film u dvorani Gorgona u okviru kojeg će ljubitelji filma imati priliku pogledati tematski izbor dokumentarnih i igranih filmova nastalih u produkciji Zagreb filma. U prvom tjednu lipnja na programu je dokumentarni blok U centru – Zagreb, kak imam te rad koji prikazuje profesionalne i obiteljske živote stanovnika Zagreba šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća, s posebnim naglaskom na problem stanovanja. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1. do 6.6.2020.

01.06.2020. - 06.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u MSU kinu prikazujemo: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francusku dramu „Sybil“ s festivala u Cannesu.
Na repertoaru su i humoristična drama „Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađena Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, romantična komedija „Vjeran čovjek“ slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, uzbudljiva rumunjska kriminalistička komedija „Zviždači“ koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu te romantična komedija „Emma“ nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin.
 

  PROČITAJ VIŠE

Raspored projekcija MSU kina od 26. do 29. svibnja 2020.

26.05.2020. - 29.05.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo 4 premijerna i 4 reprizna naslova: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francusku dramu „Sybil“ s festivala u Cannesu.

Od prošlog tjedna prikazujemo humorističnu dramu ''Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, a na repertoaru je i uzbudljiva rumunjska kriminalistička komedija ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu te romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 18. do 24.5.2020.

18.05.2020. - 24.05.2020. / Dvorana Gorgona

 

Od ovoga tjedna posjetitelji će ponovno moći posjećivati i naše kino, naravno uz pridržavanje određenih epidemioloških mjera Prikazujemo tri nova naslova: humorističnu dramu "Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine., romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela i uzbudljivu rumunjsku kriminalističku komediju ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu.

Na repertoaru su i reprizni naslovi: romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama ''Portret djevojke u plamenu'' redateljice Céline Sciamma te komedija ''Strojovođa u potrazi za ljubavlju'' redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi.

  PROČITAJ VIŠE