PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 12. do 17. 10.2020.

13.10.2020. - 17.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati 3 nova filmska naslova, hvaljeni i nagrađivani, domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog te obiteljsku komediju "Moje ljeto s Tess". Od repriznih naslova prikazujemo još jedan nagrađivani, domaći naslov -  "Mater" redatelja Jure Pavlovića, dramu "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona, kontroverzni makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", nagrađivani poljski triler "Corpus Christi", a na programu još uvijek možete pogledati i najgledaniji film u MSU kinu ove godine, španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", te "Moje ljeto s Tess".


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11.10.2020.

06.10.2020. - 06.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", film kontroverzne i zanimljive tematike koji je na filmskom festivalu u Berlinu osvojio Nagradu ekumenskog žirija, a na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Baltazarov sat.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28. 9. do 4.10. 2020.

29.09.2020. - 03.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna prikazujemo Animafestov "Putovanje jednog princa", te igranu komediju nastalu u hrvatskoj koprodukciji - "Bosonogi car" redateljskog dvojca Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Novi naslov u MSU kinu je i drama "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona. Na programu je i filmski naslov domaće produkcije "Mater" redatelja Jure Pavlovića, koji je na ovogodišnjem 67. Pulskom filmskom festivalu osvojio 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu, makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", dobitnik Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu, španjolski "Najveći dar", igrano-dokumentarni film sa snažnom porukom o važnosti oprosta te nagrađivani poljski film "Corpus Christi".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", i komediju "10 dana bez mame".
 

  PROČITAJ VIŠE

10. rođendan Kina Metropolis

26.09.2020. - 26.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Povodom desete godišnjice pokretanja programa Kina Metropolis u subotu, 26. rujna, održat će se filmski maraton na kojem će biti prikazana 4 filma: Animafestov Slavna invazija medvjeda na Siciliju, te igrani Kako biti dobra supruga, Vjeran čovjek i Corpus christi. Sve ulaznice bit će u prodaji po popularnoj cijeni od 10 kuna, a ulaznica za kino omogućit će i ulaz na izložbu po izboru u MSU.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 21. do 27.9.2020.

22.09.2020. - 26.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Draga publiko, povodom desete godišnjice pokretanja programa Kina Metropolis, u subotu, 26. rujna, održat će se filmski maraton na kojem će biti prikazana 4 filma: Animafestov "Slavna invazija medvjeda na Siciliju", te igrani "Kako biti dobra supruga", "Vjeran čovjek" i "Corpus christi". Sve ulaznice biti će u prodaji po popularnoj cijeni od 10 kuna, a ulaznica za kino omogućit će i ulaz na izložbu po izboru u MSU.

Na programu je i filmski naslov domaće produkcije "Mater" redatelja Jure Pavlovića, koji je na ovogodišnjem 67. Pulskom filmskom festivalu osvojila 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu. Makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", dobitnik Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu te španjolski "Najveći dar", igrano-dokumentarni film sa snažnom porukom o važnosti oprosta. U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Krojač Silvestar.

U programu Rendez-vous au cinéma 2020. koji je posvećen frankofonoj kinematografiji prikazujemo obiteljsku dramu "Ljetni sati" redatelja Oliviera Assayasa te dokumentarni film "Swagger" redatelja Oliviera Babineta.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 14. do 20.9. 2020.

14.09.2020. - 20.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s Kinom Metropolis, prikazujemo novi filmski naslov domaće produkcije - dramu „Mater“ redatelja Jure Pavlovića, koja je na ovogodišnjem, 67. Pulskom filmskom festivalu osvojila 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu. Od repriznih naslova prikazujemo makedonski film „Bog postoji, njeno ime je Petrunija“ koji je premijerno prikazan na Berlinaleu gdje je osvojio Nagradu ekumenskog žirija te Nagradu Guild Film, dok je na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije. Na repertoaru je i španjolski film „Najveći dar“ redatelja Juana Manuela Cotela, koji kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija.
U programu Rendez-vous au cinéma 2020. koji je posvećen frankofonoj kinematografiji prikazujemo dvije zanimljive francuske komedije Sve što mi je ostalo od revolucije redateljice i glumice Judith Davis te Bécassine redatelja i glumca Bruna Podalydèsa.
 U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Alfred noćni čuvar.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 8. do 12.9.2020.

08.09.2020. - 12.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo dva nova filmska naslova - makedonski film "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" koji je premijerno prikazan na Berlinaleu gdje je osvojio Nagradu ekumenskog žirija te Nagradu Guild Film, dok je na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije, te novi naslov u Programu za djecu i mlade urnebesnu francusku obiteljsku komediju "10 dana bez mame" koja donosi zabavnu priču o ocu četvero djece koji pokušava držati obitelj pod kontrolom dok je majka na poslovnom putu.

Na repertoaru su i francuska komedija "Kako biti dobra supruga" redateljice Martin Provost s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, koja na šaljiv i satiričan način donosi univerzalnu priču o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti. Španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela, kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Poljska kriminalistička drama "Corpus Christi" donosi nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik.

U Programu za djecu i mlade, uz obiteljsku komediju "10 dana bez mame", prikazujemo i novo izdanje filma o najpoznatijem psu na svijetu, "Lassie se vraća kući" koji će iznova osvojiti, kako onu najmlađu tako i stariju publiku, te crtani serijal "Profesor Baltazar: O mišu i satovima".

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1.9 do 6. 9. 2020.

31.08.2020. - 05.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo dva nova filmska naslova - francusku komediju „Kako biti dobra supruga“ redateljice Martin Provost s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, koja na šaljiv i satiričan način donosi univerzalnu priču o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti, te novo izdanje filma o najpoznatijem psu na svijetu, „Lassie se vraća kući“, koji će iznova osvojiti, kako onu najmlađu tako i stariju publiku.
Na repertoaru su i španjolski film „Najveći dar“ redatelja Juana Manuela Cotela koji kroz kombinaciju humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Ponovno prikazujemo i poljsku kriminalistička drama „Corpus Christi“, nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik, a za najmlađu publiku prikazujemo crtani serijal „Profesor Baltazar: Hanibalove Alpe“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. do 30. kolovoza 2020.

25.08.2020. - 29.08.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo španjolski film Najveći dar redatelja Juana Manuela Cotela koji kroz kombinaciju humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke, ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Prikazujemo i poljsku kriminalističku dramu Corpus Christi, nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik.Na repertoar se vraćaju i njemački kriminalistički triler Zlatna rukavica redatelja Fatiha Akina te francuska ljubavna drama Sybil redateljice Justine Triet, a za najmlađu publiku prikazujemo crtani serijal Profesor Baltazar: Pingvin Axel.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 18. do 22. 8. 2020.

17.08.2020. - 22.08.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u suradnji s kinom Metropolis, u MSU kinu prikazujemo poljsku kriminalističku dramu Corpus Christi, nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik. Prikazujemo i španjolski film Najveći dar redatelja Juana Manuela Cotela, koji kroz kombinaciju humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke, ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Na programu je i argentinska kriminalistička komedija Pljačka stoljeća redatelja Ariela Winograda, koji donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine, a za najmlađu publiku pripremili smo crtani serijal Profesor Baltazar: Baltazarov sat.

  PROČITAJ VIŠE