PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 15. 11. do 21. 11. 2021.

16.11.2021. - 21.11.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuju se dva nova naslova – akcijska drama Jahači pravde" s Madsom Mikkelsenom u naslovnoj ulozi i „Toma", biografska drama o popularnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Na repertoaru je i dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta" redatelja Davora Rostuhara. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 02. do 14. 11. 2021.

02.11.2021. - 14.11.2021. / MSU

 

U Kinu Metropolis od 1. do 14. studenog prikazuju se dva nova naslova - dokumentarni putopisni hit LJUBAV OKO SVIJETA redatelja Davora Rostuhara, u kojem mladi bračni par Anđela i Davor pokušavaju dobiti odgovor na pitanje „što je ljubav? “, kroz razgovore s više od 200 ljudi u 30 zemalja na 6 kontinenata. Novi naslov je i GRETA - dokumentarni film o 15-godišnjoj klimatskoj aktivistici Greti Thunberg, pokretačici globalnog pokreta za smanjenje utjecaja klimatskih promjena.

Na repertoaru su i romantična, kulinarska drama OKUS GLADI, nagrađivani domaći naslov MURINA te igrano-dokumentarni film MARIJINA ZEMLJA

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino - raspored projekcija 18. do 31. 10. 2021

19.10.2021. - 30.10.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 18. do 31. listopada prikazuje se novi naslov – romantična, kulinarska drama o neumornom lovu na prestižnu Michelinovu zvjezdicu. Prikazuje se i romantični film „Supernova“ s Colinom Firthom i Stanleyjem Tuccijem u glavnim ulogama, putopisni dokumentarac „Granice“ autora Bojana Bojića te dokumentarac „Agent Krtica“ redatelja Maite Alberdija. Na repertoaru je i nagrađivani domaći naslov „Murina“ te dva popularna povratnika: Oscarom nagrađena „Još jedna runda“ i „Marijina zemlja“.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Kino - raspored projekcija 4. do 17. 10. 2021

07.10.2021. - 16.10.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu od 4. do 17. listopada prikazuju se tri nova naslova: romantična drama „Supernova“ s Colinom Firthom i Stanleyjem Tuccijem u glavnim ulogama, putopisni dokumentarac „Granice“ autora Bojana Bojića te dokumentarac „Agent Krtica“ redatelja Maite Alberdija. Na repertoaru je i nagrađivani domaći naslov „Murina“ te dva popularna povratnika: Oscarom nagrađena „Još jedna runda“ i „Marijina zemlja“.


 

  PROČITAJ VIŠE

Filmski program Pula u Zagrebu

21.09.2021. - 02.10.2021. / MSU, 1. kat

 

Od utorka 21. rujna do subote 2. listopada, u MSU kinu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se filmski program Pula u Zagrebu uz potporu Grada Zagreba. Program donosi pregled odabranih filmova prikazanih na 68. Pulskom filmskom festivalu. Prikazuje se film „Nigdje posebno“ talijanskog redatelja Uberta Pasolinija koji je u Međunarodnom programu osvojio Nagradu publike i Zlatnu arenu za najbolji film, talijanska drama „Ne mrzi“ redatelja Maura Mancinija, dva domaća nezavisna filma: triler „Povjerenje“ Matije Banića i horor-drama „Menhetenska odiseja“ Marija Vrbančića, koprodukcija „Moje jezero“ albanskog redatelja Gjergja Xhuvanija te drama „Murina“ koja je u domaćoj konkurenciji osvojila tri nagrade, uključujući Nagradu publike za najbolji film u Hrvatskom programu PFF te Camera d’Or u Cannesu. Na programu su i uspješnice 67. Pulskog filmskog festivala – „Tereza37“ redatelja Danila Šerbedžije, hrvatsko-švicarska koprodukcija „Mare“ redateljice Andreje Štake te „Ja sam Frank“ redatelja Metoda Peveca, dobitnika Zlatne arene za režiju u programu Manjinske koprodukcije.

Sve informacije o filmovima, projekcijama i ulaznicama moguće je saznati na web-stranici Kina Metropolis www.kinometropolis.eu, te na Facebook-stranici www.facebook.com/KinoMetropolis.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Kino - raspored projekcija 7. - 11. rujna 2021

07.09.2021. - 11.09.2021. / MSU

 

U MSU Kinu u suradnji s kinom Metropolis prikazuje se film Murina redateljice Antoanete Alamat Kusijanović koji je dobio prestižnu nagradu Camera d’Or Filmskog festivala u Cannesu što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Na programu su i Igrano-dokumentarni Marijina zemlja te Oscarom nagrađeni Još jedna runda.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija do 4. 9. 2021.

17.08.2021. - 04.09.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se film Murina redateljice Antoanete Alamat Kusijanović koji je dobio prestižnu nagradu Camera d’Or Filmskog festivala u Cannesu, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Na programu su i nagrađivana hrvatsko-švicarska koprodukcija Mare redateljice Andree Štake, Oscarom nagrađeni Još jedna runda, filmska ekranizacija bajke o Pinokiju Mattea Garrona, nagrađivani domaći film Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije te igrano-dokumentarni španjolski filmovi Marijina zemlja i Najveći dar.

 

  PROČITAJ VIŠE

RASPORED PROJEKCIJA Kina Metropolis MSU od 20. do 31. srpnja 2021.

20.07.2021. - 31.07.2021. / MSU, 1. kat

 

U Kinu Metropolis prikazuje se osam popularnih repriznih naslova ovogodišnjeg osmog izdanja Revije europskog filma, po promotivnoj cijeni od 15 kuna. Žanrovski su to romantične drame, komedije, avanture i krimići. Program se otvara francuskom komedijom Kako biti dobra supruga redatelja Martina Provosta, s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, a na programu su i nagrađivana hrvatsko-švicarska koprodukcija Mare redateljice Andree Štake, Oscarom nagrađeni Još jedna runda, filmska ekranizacija bajke o Pinokiju Mattea Garrona, romantični film Ljeto '85 redatelja Françoisa Ozona, nagrađivani poljski naslov Corpus Christi, francuska Komedija Bécassine te igrano-dokumentarni španjolski film Najveći dar.

U redovitom programu prikazuje se i nagrađivani domaći film Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije te igrano-dokumentarni Marijina zemlja

Projekcije 22.-24. i 28. srpnja su besplatne. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11. 7. 2021.

07.07.2021. - 11.07.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se Oscarom nagrađena komedija „Još jedna runda“. U sklopu 8. Revije europskog filma prikazuje se animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“  i drama „Influencerica“ koje publika može pogledati besplatno. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francuska humorna drama „Neobični životi“.


8. REVIJA EUROPSKOG FILMA
MSU kino i ove godine ugošćuje Reviju europskog filma koja će se, u svojem osmom izdanju održava od 1. do 20. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji. U četvrtak, 8. i petak, 9 srpnja prikazuje se animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“  i švedska drama „Influencerica“. Ulaz na sve projekcije u sklopu revije je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

 

LJETO U MSU 2021
U subotu, 10. srpnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francuska komedija „Neobični životi“ redatelja Oliviera Nakachea o dvojici muškaraca koji sa socijalnim radnicima, volonterima, doktorima i s puno humora pomažu djeci s teškim oblicima autizma koju su druge institucije odbacile. Nakon filma uslijedit će performans mlade slovenske umjetnice Nike Ham, a za kraj večeri koncert Mateja Meštrovića i Borne Šercara koji u svojim neobičnim i atraktivnim nastupim često kombiniraju instrumente klasične glazbe, poput klavira, s posve alternativnim i eksperimentalnim izvorima zvuka poput boca ili automobilskih felgi.

 

  PROČITAJ VIŠE

Obiteljski program MALI I VELIKI

03.07.2021. - 25.06.2021. / MSU

 

Na izložbi ćete vidjeti prvo predstavljanje sedamdeset radova iz najnovijeg ciklusa umjetnika Matka Vekića nastalih na drvenim panelima. Autor polazi od mediteranskog pejzaža pretvarajući motive poznatog krajolika u apstrakne slike. Osim što slika Matko Vekić svoje slike i brusi.  

 

  PROČITAJ VIŠE