Device_Art 7_021 - Razgovor: Carolin Liebl & Nikolas Schmid-Pfähler

 

Device_Art 7_021 - Razgovor: Carolin Liebl & Nikolas Schmid-Pfähler

27.11.2021 - 27.11.2021 / MSU

U sklopu Device_art festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija, u subotu 27.11. u 17 sati na drugom katu izložbenog prostora Muzeja suvremene umjetnosti, održat će se razgovor u kojem će sudjelovati umjetnici Carolin Liebl i Nikolas Schmid-Pfähler i fizičar Nikola Godinović. Tema o kojoj će razgovarati je odnos umjetnosti i fizike te kako naizgled odvojena područja korespondiraju. Razgovor se održava na engleskom jeziku, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i prethodnu najavu dolaska na mail: edukacija@msu.hr 

Carolin Liebl i Nikolas Schmid-Pfähler stvaraju skulpture i instalacije koje istražuju učinke tehnološkog razvoja na estetske i društvene vidove života koristeći elemente kinetike i robotike. Vizualna i haptička obilježja materije u njihovim su radovima jednako važna kao i programirani procesi, algoritmi i zakoni fizike. Oboje su studirali na Sveučilištu za umjetnost i dizajn u Offenbachu. Kao duo, 2017. godine diplomirali su s izvanrednim uspjehom elektroničku umjetnost te sociologiju i teoriju medija. Godine 2019., Liebl i Schmid-Pfähler osnovali su interdisciplinarni studio Atelier Wäscherei. Bivša zgrada praonice rublja u Offenbachu, koju su sami preuredili, otada služi kao prostor za rad jedanaestero umjetnika te kao platforma za razmjenu i mjesto održavanja događanja.

Nikola Godinović redoviti je profesor fizike na Sveučilištu u Splitu, Fakultet elektronike strojarstva i brodogradnje. U znanstvenom području bavi se eksperimentalnom fizikom elementarnih čestica i astročestičnom fizikom. Član je CMS kolaboracije na CERN-u, koja je 2012. godine otkrila Higgsov bozon, čijem otkriću je doprinio kroz dizajn i testiranje elektromagnetskog kalorimetra, jednog od subdetektora. Održao je stotinjak znanstveno popularnih predavanja, desetke znanstvenih radionica za srednjoškolce i napisao desetak znanstveno popularnih članaka, a posebno ga zanima veza između likovne umjetnosti i fizike; način razmišljanja umjetnika o temeljnim fizikalnim konceptima kao što su prostor, vrijeme, energija i kvantna polja.

 

Muzej suvremene umjetnosti - informacija o epidemiološkim mjerama

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
* na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe
* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Cjelokupan tekst Odluke Stožera Civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine potražite na linku:

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeju suvremene umjetnosti, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera:

* nošenje zaštitne maske
* dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu
* održavanje fizičke distance
* izbjegavanje dodirivanja predmeta
* upis u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Molimo vas da vodite računa da je broj posjetitelja pojedinim programima ograničen epidemiološkim mjerama. MSU vam omogućuje da se unaprijed prijavite na programe koje želite posjetiti. Nije moguće sudjelovati u programu ako je maksimalna kvota sudionika već popunjena.

Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i sl.) molimo vas da ostanete kod kuće i posjetite MSU nakon što simptomi prođu