Katalog izložbe Šuma To Go

 

Katalog izložbe Šuma To Go

»Šuma To Go« samostalna je multimedijska izložba umjetnika Demirela Pašalića i Azre Svedružić koja predstavlja sljedeću fazu projekta SLUŠAJ ŠUME! kojeg autori od 2019. razvijaju u koprodukciji s Ganz novom kulturom promjene (https://www.slusajsume.com/). Dokumentarno eksperimentalnog pristupa, izložba nastaje terenskim istraživanjem, koristeći metodu prakse-kao-istraživanja, te se nominalno i suštinski formulira u 'šumu-za-ponijeti' referirajući se kako na instant-kulturu, tako i konkretno na deforestaciju šuma i degradaciju prirodnih staništa u našem lokalnom okruženju. 

Izložba je koncipirana kao site-specific instalacija koja posjetitelje MSU-a vodi kroz niz asembliranih objekata/skulptura, fotografija, video radova te konceptualnih instalacija koje se poigravaju s hrvatskim i međunarodnim zakonima o šumama i zaštiti okoliša.  Radovi oblikuju izložbu kao ambijentalno djelo, osmišljeno za izlagački prostor MSU-a – čime prostor galerije postaje prostor djela.

Kustosica: Ana Škegro
Postav izložbe: Demirel Pašalić i Azra Svedružić
Producentica: Silvija Stipanov
Vizualno oblikovanje, web dizajn i programiranje: Goran Vlašić
Montaža videa za instalaciju “TV izložba: Stabla To Go” te snimatelj fotografija za rad “Loading”: Mario Borščak
Oblikovanje zvuka: Toni Babarović
Dizajn pozivnice i digitalnog kataloga: Sanja Kuzmanović

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, a realizira se u suradnji s udrugom Ganz nova kultura promjene u okviru programa »Ganz nova 2021.« sufinanciranog sredstvima Zaklade »Kultura nova«.

 

# Dokument: Format: Veličina:
Šuma To Go pdf 1.76 MB