[plesna predstava] Antisezona 20

 

[plesna predstava] Antisezona 20

Predstava Ane Kreitmeyer “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa.”

Snimka izvedbe moći će se pogledati online od petka, 24.4. od 19 sati do nedjelje, 26.4. do 19 sati.

ANTISEZONA 20 nastavak je uspješnog projekta iz prethodne godine koji nudi novi format programacije izvedbenih sadržaja i plesnih predstava i popratnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti te otvara prostor za susret publike i stručne javnosti s aktualnim strujanjima na hrvatskoj suvremenoj izvedbenoj sceni.

Riječ je o projektu kojeg je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, a realizira se kroz suradnju Muzeja suvremene umjetnosti i umjetničkih organizacija Četveroruka, Kik Melone, Multimedijalna koliba i kolektiva IMRC (koji djeluje pod novim imenom DIVERT).

ANTISEZONA 20, nastavno na prošlogodišnju ediciju, suradnički je projekt samo-organizacije i zajedničke programacije koji autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja, nalazeći partnera u krovnoj instituciji suvremenih umjetničkih praksi u gradu Zagrebu – Muzeju suvremene umjetnosti. 

Dio programa ANTISEZONA 20, koji je bio predviđen u terminu do ljeta, a uključuje reprizne i gostujuće predstave, dijelom će se odgoditi do mogućeg termina realizacije, a dijelom će se realizirati na nekoliko online načina: 

- online prikazivanje snimki predstava iz dosadašnjeg programa u dvorani Gorgona: “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa.” Ane Kreitmeyer te “Bez voznog reda” i “Moja druga” plesne grupe Magija.

- adaptacija i izvedba naslova koji je imao scensku izvedbu u dvorani Gorgona, a sada će biti adaptiran u novom online formatu. Adaptirat će se i online live izvesti predstava "Đavolji odvjetnik", umjetničko vodstvo Iva Nerina Sibila i IMRC/Divert, koreografkinja Martina Tomić i dramaturginja Nina Gojić.

- adaptacija i izvedba gostujuće predstave “Down by law” koja će se izvesti online live, autorice Mile Čuljak 

- gostujuća izvedba novog rada u online formatu “Lastavice”, četiri mlade plesne autorice upravo izašlih sa studija plesa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

U terminu od petka, 24.4. od 19 sati do nedjelje, 26.4. do 19 sati moći će se tako pogledati snimka predstave Ane Kreitmeyer “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa.”

Rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić; a bavi se idejom koreografije kao zajedničkih mjesta susreta, te načinima (samo)organizacija koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja i odustajanja i otpora.

Unatoč tome, pitamo se kako misliti ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad?

Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

 

Projekt je nastao 2018. godine u koprodukciji sa festivalom Perforacije i u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu - Teatrom &TD., Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske, Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika i Wiesenburg-Halle iz Berlina, a podržan je od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

 

Isječak predstave može se pogledati putem linka:  

https://vimeo.com/361254832

 
 

Snimka predstave moći će se pogledati u spomenutom terminu putem linka: 

https://vimeo.com/368138512

 

Autorica: Ana Kreitmeyer

Koreografija i izvedba: Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Tomić i Ana Kreitmeyer

Dramaturgija: Mila Pavićević

Prostor: Igor Pauška

Glazba: Hrvoslava Brkušić i Igor Pauška

Vizualno oblikovanje: Igor Pauška

Kostimi: sve zajedno

 

Urednik programa Antisezone 20 ispred MSU-a: Branko Kostelnik, voditelj Odjela za izložbenio-programsku djelatnost MSU

Izvršna produkcija ispred MSU-a: Miranda Herceg, voditeljica programa multimedijske dvorane Gorgona