Aktualne izložbe

 

Tomo Savić-Gecan: Retrospektiva 2020

11.03.2020. - 19.04.2020. / Prostor za povremene izložbe

 

Tomo Savić-Gecan jedan je od zacijelo najradikalnijih umjetnika srednje generacije koji već dugi niz godina živi u Nizozemskoj gdje je, uz gostovanja u drugim sredinama, aktivno nastavio svoje djelovanje te potvrdio svoj status na međunarodnoj umjetničkoj sceni. Retrospektiva 2020 u Muzeju suvremene umjetnosti prva je veća autorova samostalna izložba u Hrvatskoj na kojoj će biti predstavljeno njegovo dosadašnje stvaralaštvo.

  PROČITAJ VIŠE

Izložba „Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter“ u Belgiji

04.03.2020. - 19.04.2020. / Palača lijepih umjetnosti BOZAR

 

U povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i briselske palače lijepih umjetnosti Bozar, realizirana je izložba arhitekta i umjetnika Vjenceslava Richtera na kojoj će biti prikazano stotinjak njegovih radova. Polazna točka izložbe su sinteza i sintezni pristup koji su utkani u svaki segment Richterovog stvaralaštva, kako arhitektonskog i umjetničkog tako i onog u području teoretskog promišljanja i eksperimentalno-istraživačkog djelovanja. Usto, Richterov rad česta je tema i poticaj za istraživanja suvremenih umjetnika, pa će tako na izložbi će biti prikazan i rad Marka Tadića pod nazivom „Man standing in a Museum looking at something“ iz 2017.

  PROČITAJ VIŠE

Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma

30.01.2020. - 14.06.2020. / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

 

IZLOŽBA JE PRIVREMENO ZATVORENA ZA JAVNOST.

U Muzeju suvremene umjetnosti trenutno je otvorena velika multimedijska izložba Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma, posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova. 

  PROČITAJ VIŠE

Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.

11.12.2019. - 30.06.2020. / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

 

IZLOŽBA JE PRIVREMENO ZATVORENA ZA JAVNOST.

Obilježavanje desete godišnjice djelovanja Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi i na novoj lokaciji povod je izložbe na kojoj predstavljamo preko 200 umjetnina koje su prikupljene donacijama i otkupima, te dinamičan život MSU-a od otvorenja 11. prosinca 2009. do sada. Na izložbi je prvi puta u Hrvatskoj  predstavljen izložbeni postav paviljonskog karaktera „Fitting Abstraction“ koji je 2014. godine predstavljao Hrvatsku na Bijenalu arhitekture u Veneciji, a doniran je Muzeju. Također predstavljamo ii izložbu „City ǀ Data ǀ Future – Interakcije u hibridnom urbanom prostoru“ grupe autora i suradnika.

  PROČITAJ VIŠE