MSU art class - zatvaranje izložbe

 

MSU art class - zatvaranje izložbe

03.06.2020 - 03.06.2020 / Otvorena galerija

Zatvaranje izložbe radova polaznika MSU art class-a u srijedu, 3. lipnja 2020. u 16.30 sati.

Polaznici umjetničko- edukativnog programa msu art class, od 19. listopada 2019., kada smo započeli s programskim aktivnostima crtanja i slikanja, osim vježbanja praktičnih vještina , prisustvovali su i na brojnim događanjima u Muzeju.

Tijekom 60 sati edukacije polaznici su imali priliku razgledati izložbu Ljudska mjera  Damira Očka i provesti večer u razgovoru s konceptualnim umjetnikom Vladom Martekom. Također, prisustvovali su otvorenju izložbe 79 godina atelijera Dabac u Ilici i predavanjima održanim uz izložbu.

Oduševljeni crtežima Davora Vrankića u sklopu izložbe Obećavam ti čudo, polaznici su pokušali kreirati zajednički rad inspiriran umjetnikovim crtežima.

22. studenog 2019. u MSU kinu gledali su video radove Ivana Ladislava Galete te aktivno sudjelovali u razgovoru s filmskim kritičarima. Uz obilazak izložbe Tragovi nestajanja Igora Grubića, pogledali su i umjetnikov animirani film Kako se kalio čelik u čijem je nastajanju sudjelovao i umjetnik Marko Meštrović, koji je za polaznike održao prigodno predavanje.

Polaznici MSU art class-a inspiraciju za svoj likovni rad tražili su i u umjetninama izloženim u Muzeju, a posebno ih se dojmila izložba Kolekcija za budućnost: Akvizicije 2009. – 2019. Prisustvovali su i brojnim događanjima u sklopu proslave 10. rođendana MSU-a i programina u sklopu Noći muzeja 2020.

Oduševljeni izložbom Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma, kreirali su neke od interpretacija poznatih nam likova iz animiranih filmova, a jednu radnu subotu proveli su u razgovoru s umjetnikom Zlatkom Kopljarom.

Završna izložba radova polaznika programa prekinuta je uvođenjem epidemioloških mjera HZJZ uzrokovanih pandemijom korona virusa te je možete razgledati do srijede, 3. lipnja 2020., u Otvorenoj galeriji MSU-a.