Završna izložba radova likovnih grupa 2020.-2021. centra Praktikum „Rastem i stvaram“

 

Završna izložba radova likovnih grupa 2020.-2021. centra Praktikum „Rastem i stvaram“

02.06.2021 - 13.06.2021 / MSU, 1. kat

Izložba „Rastem i stvaram“ dio je kreativnog stvaralaštva malih i velikih polaznika likovnih radionica Centra za djecu i mlade Praktikum čije likovne uratke MSU publici predstavlja već unatrag nekoliko godina.  Kroz razne likovne tehnike i tematske pristupe uz vodstvo akademskih umjetnika ostvarena su djela koja izražavaju iskonski impuls mašte i igre potrebne za čovjekov rast i preobrazbu. U radovima se prepoznaju teme i osjećaji koje su nam svima obilježile proteklu godinu.

 

Praktikum u svom likovnom radu obuhvaća sve dobne skupine - djecu, mlade i odrasle.

Oni najmlađi na Kreativnom startu se upoznaju s raznim umjetničkim tehnikama, potiče ih se na vizualizaciju i razvoj mašte, crtanje i slikanje po sjećanju, uče osnove modeliranja te na koji način izraziti sebe i svoj unutarnji svijet kroz likovnost.

Mladi na grupama Tehnike crtanja, slikanja i modeliranja zasnivaju rad na izradi djela prema zadanom modelu. Navedeni pristup koristi se u području primijenjene umjetnosti kao osnova za istraživanje likovnih zakonitosti i razvijanje kreativnosti budućim industrijskim i grafičkim dizajnerima, arhitektima, građevinarima, scenografima, crtačima stripa, ilustratorima, 3D animatorima. Praktikum centar sa svojim likovnjacima posjećuje zagrebačke muzeje i galerije te provodi radionice s gostujućim umjetnicima današnje scene.

Likovne radionice za male i velike polaznike završavaju izložbom radova u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Izložba je otvorena od 2. – 13. 6. 2021.

Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima Praktikuma održavaju se dramske i filmske radionice, likovne radionice, pripreme za umjetničke škole i fakultete, treninzi i programi pomoći u učenju, ALOHA mentalna aritmetika s abakusom i pripreme za upis u školu. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih.