Odjeli

 


 

Odjel marketinga

 

Misija odjela je rad na definiciji, održavanju i unapređivanju institucije MSU na kulturnoj i društvenoj sceni, ali i njenom brendiranju i tržišnom pozicioniranju kao jedinstvenog i visoko prepoznatljivog mjesta na mapi kulturnih i kreativnih industrija u Hrvatskoj i regiji.

  PROČITAJ VIŠE

Odjel zbirki

 

Proces formiranja muzejskih zbirki Muzeja suvremene umjetnosti započeo je još 1954. godine, odmah po osnutku današnjeg Muzeja, ondašnje Gradske galerije suvremene umjetnosti.

  PROČITAJ VIŠE

Odjel za edukativnu djelatnost

 

Odjel za edukativnu djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti osmišljava i provodi raznovrsne programe, među kojima su kreativne radionice, umjetničko edukativni programi i tečajevi, susreti s umjetnicima, stručna vodstva, predavanja, okrugli stolovi, simpoziji, interdisciplinarni projekti, projekti financirani sredstvima europskih fondova... 

 

  PROČITAJ VIŠE

Odjel zaštite i restauracije

 

Odjel zaštite i restauracije Muzeja suvremene umjetnosti brine o zaštiti i čuvanju zbirki kako bi omogućio da bogata građa iz fundusa MSU ostane dostupna budućim naraštajima.

  PROČITAJ VIŠE

Odjel za programsko-izložbenu djelatnost

 

Odjel za programsko-izložbenu djelatnost u svojem sadržaju rada daje naglasak na tri glavna elementa, a to su: multimedijalna dvorana, izložbeno programska djelatnost i izdavaštvo.

  PROČITAJ VIŠE

Knjižnica

 

Osnovana nedugo nakon osnutka Muzeja suvremene umjetnosti (tada Galerije suvremene umjetnosti) 1954., muzejska knjižnica među najopsežnijim je knjižnicama iz područja moderne i suvremene umjetnosti u Hrvatskoj. 

  PROČITAJ VIŠE

Eksperimentalno istraživački odjel

 

Odjel se bavi različitim oblicima kreativnog istraživanja na području suvremene umjetnosti i novim te eksperimentalnim oblicima umjetničke, izlagačke i kustoske prakse te širenjem dijaloga između različitih kreativnih disciplina. 

  PROČITAJ VIŠE

Dokumentacijski i informacijski odjel

 

Dokumentacijski i informacijski odjel prikuplja, obrađuje i predstavlja građu o muzejskim zbirkama i programima od prvih godina djelovanja Muzeja osnovanog kao Galerija suvremene umjetnosti 1954. 

  PROČITAJ VIŠE

Audio-vizualni odjel

 

Osnovan 1997. godine kao višenamjenski odjel Muzeja suvremene umjetnosti, audiovizualni odjel bavi se audiovizualnim dokumentiranjem i arhiviranjem muzejsko-galerijske djelatnosti muzeja koja uključuje izložbe, predavanja, seminare i pedagošku djelatnost. 

  PROČITAJ VIŠE