PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 13. do 28. siječnja 2023.

13.01.2023. - 28.01.2023. / Dvorana Gorgona

 

Od 13. do 28. siječnja 2023. u MSU kinu prikazuje se 4 nova naslova - francuska horor-komedija Rez! oskarovca Michel Hazanaviciusa o kaotičnom snimanju filma sa zombijima koji dovede do stvarne zombij-apokalipse, britanska biografska komedija Vojvoda redatelja Roger Michell sa slavnom glumačkom postavom o krađi portreta Vojvode od Wellingtona autora Francisca Goye iz Nacionalne galerije u Londonu, španjolska pustolovna drama i dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu Alcarràs o obitelj Solé koja naraštajima brine o velikoj plantaži bresaka u malom mjestu na zapadu Katalonije te talijanska drama Zbogom Leonora o avanturističkom putovanju Pirandellovog posmrtnog pepela iz Rima sve do Agrigenta i posljednjoj priči koju je napisao za života.

Prikazuje se dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinaleu Obje strane oštrice o ženi uhvaćenoj između dvojice ljubavnika čiji život odlazi van kontrole te francuska romantična komedija Seks fantazije o šest parova i šest varijacija o žudnji, intimnosti i fantazijama. Na repertoaru su i najbolji europski film 2022. godine i dobitnik Zlatne palme u Cannesu Trokut tuge, hrvatska hit-komedija Nosila je rubac črleni i hrvatska koprodukcija Ljeto kada sam naučila letjeti.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1. do 15. siječnja 2023.

04.01.2023. - 14.01.2023. / Dvorana Gorgona

 

Od 1. do 15. siječnja 2023. u Kinu Metropolis prikazuje se 6 novih naslova: njemačka drama Krivotvoritelj o mladom Ciomu koji u Berlinu za vrijeme Drugog svjetskog rata krivotvoreći iskaznice spašava Židove od progona; španjolska pustolovna drama i dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu Alcarràs o obitelj Solé koja naraštajima brine o velikoj plantaži bresaka u malom mjestu na zapadu Katalonije; francuski romantični triler i dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinaleu Obje strane oštrice o ženi uhvaćenoj između dvojice ljubavnika čiji život odlazi van kontrole; francuska romantična komedija Seks fantazije o šest parova i šest varijacija o žudnji, intimnosti i fantazijama; talijanska drama Zbogom Leonora o avanturističkom putovanju Pirandellovog posmrtnog pepela iz Rima sve do Agrigenta i posljednjoj priči koju je napisao za života; znanstveno-fantastična obiteljska pustolovina Kapetanica Nova o 12-godišnjoj znanstvenica iz budućnosti koja se vratila u prošlost kako bi spriječila klimatsku katastrofu.

Na repertoaru su i najbolji europski film 2022. godine i dobitnik Zlatne palme u Cannesu Trokut tuge te hrvatska hit-komedija Nosila je rubac črleni.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 30. studenog do 23. prosinca 2022.

30.11.2022. - 23.12.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 30. studenog do 23. prosinca 2022. u MSU kinu u redovitom programu prikazuje se novi domaći naslov - hrvatski kandidat za Oscara Sigurno mjesto redatelja Jurja Lerotića. Novi naslov je i Trokut tuge, film koji je nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu i s 4 Europske filmske nagrade - za najbolji film, režiju, scenarij i najboljeg europskog glumca koja je dodijeljena hrvatskom glumačkom veteranu Zlatku Buriću. Prikazuje se i dokumentarni film Moonage Daydream koji osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih umjetnika našeg vremena. Prikazuje se i španjolska komedija Majstori od zanata te dokumentarac o životu i djelu Majke Tereze Svitanje u Kalkuti. Na repertoaru su i povratnički domaći nagrađivani kino - hitovi Ljeto kada sam naučila letjeti i Nosila je rubac črleni te dječja obiteljska glazbena komedija Proslavimo blagdan u miru. 

U petak, 9. prosinca 2022. u 20 sati održat će se Noć europskog filma u sklopu koje se prikazuje talijanski dokumentarac Ennio o slavnom skladatelju filmske glazbe i dirigentu Enniju Morriconeu. Besplatne ulaznice za film Ennio preuzimaju se na blagajni Kina Metropolis.

 

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 17. studenog 2022.

05.11.2022. - 17.11.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od subote, 5. do četvtka 17. studenog 2022. u MSU kinu održat će premijera hrvatskog dokumentarnog filma „Sutra ću biti (priča o domcima)” redatelja Anđela Jurkasa o životima štićenika odgojnih domova u Hrvatskoj. Premijerno se prikazuje i španjolska glazbena komedija „Proslavimo blagdan u miru” - treći film uspješnog španjolskog redatelja Juana Paula Cotela koji će svoju hrvatsku premijeru ostvariti u MSU kinu, u kojem su se do sada s velikim uspjehom prikazivali njegovi naslovi „Najveći dar” i „Marijina zemlja”.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1. do 16. listopada 2022.

01.10.2022. - 13.10.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 1. do 9. listopada 2022. u MSU kinu premijerno se prikazuje španjolski dokumentarac „Svitanje u kalkuti“ o Majci Tereziji, velikoj ženi koja je život posvetila najsiromašnijima među siromašnima. Novi naslov je i slovenska humorna drama „Prasica“ - prvi film renomirane slovenske kazališne redateljice Tijane Zinajić, nastao prema nagrađenom scenariju dramatičarke Ize Strehar, koji je na prošlogodišnjem Festivalu slovenskoga filma osvojio je čak sedam nagrada (najbolji film, scenarij, glavna i sporedna glumica, produkcija i kostimografija te nagrada publike na najbolji film).

Na programu su i hitovi s ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala - komedija „Nosila je rubac črleni“ te obiteljska drama „Ljeto kada sam naučila letjeti“.

 

  PROČITAJ VIŠE

RASPORED PROJEKCIJA MSU KINA od 1. do 30. rujna 2022.

01.09.2022. - 30.09.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 1. do 30. rujna 2022. u Kinu Metropolis održava se program Pula u Zagrebu koji donosi izbor najboljih i nagrađenih filmova 69. Pulskog filmskog festivala. U redovitom programu prikazuje se sportska biografska drama JA SAM ZLATAN o slavnom nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću i njegovom odrastanju u neuglednom predgrađu švedskog grada te dobitnik nagrade za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu - DVOSTRUKA PRIJEVARA, velikog južnokorejskog redatelja Parka Chana Wooka. 

 

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 15. do 28. 8. 2022.

16.08.2022. - 27.08.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 15. do 28. kolovoza 2022. u MSU kinu prikazuju se dva nova naslova: hrvatska manjinska koprodukcija „Ljeto kada sam naučila letjeti“ o odrastanju mlade Sofije koja provede nezaboravno ljeto na Hvaru. Novi naslov je i napeti triler „Ne ostavljaj tragove“ temeljen na stvarnim događajima o politički motiviranom ubojstvu mladog pjesnika Grzegorza Przemyka u komunističkoj Poljskoj 80-ih.

Na repertoaru su i francuska drama „Madeleine Collins“, francuska romantična drama „Izgubljene iluzije“, talijanska komedija „Tri kata“, švedska romantična komedija „Magija ljubavi“, švedska drama „Bergmanov otok“ te britanska drama „Belfast“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 20. 6. do 31. 7. 2022.

23.06.2022. - 31.07.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 20. lipnja do 31. srpnja 2022. u MSU kinu održava se 9. Revija europskog filma u sklopu koje će se prikazati 7 zagrebačkih premijernih naslova: francuski triler „Madaleine Collins“, romantična drama Izgubljene iluzije“ i komedija „Kako spasiti planetu“, talijanski kriminalistički film „Diabolik“ i komedija „Tri kata“, belgijska kriminalistička drama „Životinje“ te švedska romantična komedija „Magija ljubavi“. Ulaz na projekcije u sklopu 9. Revije europskog filma je slobodan.

U repriznom programu 9. Revije europskog filma prikazat će se filmovi s Ljetne pozornice Tuškanac: domaći naslov „4:2“ redatelja Anđela Jurkasa, španjolska komedija „Ego protiv ega“, hrvatski dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“, španjolska drama „Paralelne majke“, igrano-dokumentarni „Marijina zemlja“, francuska komedija „Badman“ te danska romantična drama „Okus gladi“.

U redovitom programu prikazuje se dugometražni redateljski i scenaristički prvijenac glumice Nine Violić „Baci se na pod“. Film je intimna drama koja prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Prikazuje se i romantična drama „Priča o mojoj ženi“ sa Léom Seydoux i Louisom Garrelom u naslovnim ulogama, švedska drama „Bergmanov otok“ o paru filmaša koji odlučuje provesti ljeto na mističnim Farskim otocima, na kojima je slavni redatelj Bergman živio i snimio neke od svojih najslavnijih djela, te britanska drama „Belfast“ redatelja Kennetha Branagha, s Jamiem Dornanom i Judi Dench u naslovnim ulogama.

 

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 6. do 19. 6. 2022.

15.06.2022. - 17.06.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 6. lipnja do 19. lipnja 2022. u MSU kinu prikazuje se španjolska komedija „Veliki gazda“ o ambicioznom vlasniku obiteljske tvornice koji će učiniti sve kako bi osvojio lokalnu nagradu za poslovnu izvrsnost. Na repertoaru je i nagrađivana malteška drama „Luzzu“ o mladom ribaru koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca te očajnički želeći financijski osigurati obitelj, ulazi u svijet ilegalnog ribolova.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 23. 5. do 5. 6. 2022.

27.05.2022. - 03.06.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 23. svibnja do 5. lipnja 2022. u MSU kinu prikazuje se tri nova filmska naslova. Španjolska komedija „Veliki gazda“ o ambicioznom vlasniku obiteljske tvornice koji će učiniti sve kako bi osvojio lokalnu nagradu za poslovnu izvrsnost. Novi naslov je i nagrađivana malteška drama „Luzzu“ o mladom ribaru koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca te očajnički želeći financijski osigurati obitelj, ulazi u svijet ilegalnog ribolova. Prikazuje se i nova hrvatska akcijska komedija „Divljaci“ u kojoj se skupina navijača odlučuje izvesti pljačku kako bi skupili novac za odlazak u Moskvu na Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine.

  PROČITAJ VIŠE