Odjel za programsko-izložbenu djelatnost

 

Odjel za programsko-izložbenu djelatnost

Odjel za programsko-izložbenu djelatnost u svojem sadržaju rada daje naglasak na tri glavna elementa, a to su: multimedijalna dvorana, izložbeno programska djelatnost i izdavaštvo.

1. Djelatnost multimedijalne dvorane

Vodeći se multimedijskim i interdisciplinarnim pristupom, koji je jedno od temeljnih načela popularne kulture, kao i česti postupak brojnih autora suvremene umjetnosti, te uvažavajući činjenicu o velikom medijskom i marketinškom odjeku sličnih promotivnih aktivnosti, MSU je u novoj zgradi pokrenuo ciklus brojnih koncerata i multimedijskih iskaza i nastupa.

Svrha ovih promotivnih aktivnosti jest privlačenje nove mlade publike, kako programima MSU-a, tako i samoj suvremenoj umjetnosti, njezinim sudionicima i novim tehnologijama. Jer, sam jezik, kod velikog dijela autora suvremene umjetnosti, kao i nove tehnologije kojima se oni koriste, doista korespondiraju upravo s predstavnicima mlađe populacije.

Dvorana Gorgona, mulitmedijalna dvorana MSU-a, sa svim potrebnim pratećim sadržajima i vrhunskom tehnologijom, predstavlja brojne mogućnosti poslovanja i aktivnosti u prezentaciji najširih oblika umjetničkog izražavanja: od kazališta, glazbe, filma, plesa do videa i perfomansa.

 

2. Rad na produkciji i organizaciji poslova vezanih uz izložbenu aktivnost

Producent, kustosi, voditelj mulitmedijalne dvorane i muzejski tehničari, radeći u stručnom timu na organizaciji i produkciji pojedine izložbe ili performansa daju stručne usluge i osiguravaju sve potrebne uvjete za realizaciju jedne izložbe kakva je izložba autora suvremene umjetnosti koja često zahtjeva brojne specifičnosti i u tehnologiji i u brojnim materijalima te opremi.

 

3. Rad na izdavačkoj djelatnosti

Plan je unutar Odjela osnovati vrlo snažnu izdavačku djelatnost unutar koja će, uz kataloge i deplijane izložbe, tiskati i brojna dvd i cd izdanja, knjige iz teorije umjetnosti i drugo. Posebna poslastica bit će izdavanje novina MSU-a koje će, dakako, biti dostupne i na ovim web stranicama Muzeja.

 

Kontakt

 mr. sc. Branko Kostelnik, producent, branko.kostelnik@msu.hr