Clinica Studio i Vladimir Končar u finalu za European Design Awards

 

Clinica Studio i Vladimir Končar u finalu za European Design Awards

27.05.2021

Clinica Studio i Vladimir Končar u finalu su natjecanja European Design Awards, u kategoriji Dizajn izložbi – za dizajn postava izložbe „Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma“ u Muzeju suvremene umjetnosti.

 

U finale ovogodišnjeg natjecanja plasirala su se ukupno četiri hrvatska dizajnerska studija, sa šest projekata: Sonda, Size, Tumpić/Prenc i Clinica Studio u suradnji s Vladimirom Končarom.

ED-Awards (European Design Awards), godišnje europske nagrade za dizajn razlikuju se od sličnih nagrada po tome što im žiri ne čine profesionalni dizajneri, već kritičari i teoretičari dizajna, novinari te urednici dizajnerskih časopisa.

Riječ je o inicijativi koja od 2007. godine okuplja dizajnerske časopise iz cijele Europe, pod pokroviteljstvom Međunarodnog vijeća za dizajn Ico-D.

O ovogodišnjim finalistima i nagradama odlučivao je žiri u sastavu John L. Walters, Petra Černe Oven, Marko Golub, Julia Kahl, Mitja Kharshak, Ana Gea, Esen Karol, Jonathan Pierini i Freek Kroesbergen. 

Svečana dodjela nagrada održat će se 12. lipnja online.

Čestitamo finalistima!