Erste fragmenti 15

 

Erste fragmenti 15

27.02.2019

Natječaj za potporu mladim i neafirmiranim umjetnicima i umjetnicama te za stipendiranje studenata i studentica akademija likovnih umjetnosti. Prijave do 7.4.2019.

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom "Erste fragmenti 15", koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima/ama do 30 godina i studentima/cama akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija, novomedijskih i digitalnih instalacija, kao i hibridnih formi i sl.), dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru/ici pobjedničkog rada.

Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti/ce likovnih akademija u Osijeku, Rijeci, Splitu ili Zagrebu.

Uz to, od ove će godine fragmentaši/ce moći predstaviti dodatni rad koji će biti ponuđen na prodaju posjetiteljima zajedničke izložbe u MSU Zagreb.

Natječaj "Erste fragmenti" organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je preko 190 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika/ca, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori/ce mnogih otkupljenih radova u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Više o natječaju i kako se prijaviti saznajte OVDJE.