Na natječaj za umjetničku intervenciju na platou MSU-a pristigla 43 prijedloga

 

Na natječaj za umjetničku intervenciju na platou MSU-a pristigla 43 prijedloga

21.10.2022

S nedjeljom, 16. listopadom 2022., završio je natječaj za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a. Pristigla su 43 prijedloga.

Na natječaj koji ima cilj aktivaciju vanjskog prostora Muzeja suvremene umjetnosti prijavili su se umjetnici i umjetnice, dizajneri i dizajnerice, arhitekti i arhitektice te druge zainteresirane osobe. Predpregled 43 pristigle prijavnice proveli su Prijatelji MSU-a, koji su pomogli definirati natječaj i njegov cilj. U skoro vrijeme o najboljem idejnom rješenju/rješenjima odlučivat će povjerenstvo u sastavu:

Zdenka Badovinac, ravnateljica MSU-a

Renata Filčić, kustosica, dokumentaristica MSU-a

Iva Rada Janković, viša kustosica MSU-a i voditeljica Atelijera Kožarić

Mirta Pavić, voditeljica Odjela zaštite i restauracije MSU-a

jedan član Prijatelja MSU-a.

Tijekom izbora promišljat će se koliko su prijedlozi uzeli u obzir specifičnost lokacije, održivost rada u vanjskom prostoru, postojeće umjetnine i dosadašnje načine korištenja platoa. Po potrebi bit će održani dodatni razgovori s prijavljenima. Naime, po izboru prijedloga očekuje se suradnja odabrane autora, autorice ili skupine autora s Prijateljima MSU-a, kustosima i tehničarima MSU-a te je važno znati u kojem će se smjeru moći dodatno razvijati prijavljeni prijedlozi. Produkcija rada očekuje se tijekom tijekom studenog i prosinca 2022.

Podsjećamo, MSU osigurava tehničku podršku, potreban materijal za intervenciju u iznosu do 30.000, 00 HRK bruto te honorar u iznosu od 10.000,00 HRK bruto.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 14. studenog 2022.

Projekt Točka sastajanja, u sklopu kojeg se odvija natječaj, omogućen je podrškom Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.