Obavijest o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite od koronavirusa (COVID-19)

 

Obavijest o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite od koronavirusa (COVID-19)

12.03.2020

Poštovani posjetitelji,

želimo vas izvijestiti o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite naših posjetitelja i zaposlenika od koronavirusa (COVID-19):

- kod recepcije Muzeja postavljeno je dezinfekcijsko sredstvo koje funkcionira na principu  senzorske bezkontaktne aktivacije. Još jedan takav dezinficijens postavljen je i na ulazu za zaposlenike Muzeja.

- upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezane uz preventivnu zaštitu od koronavirusa (COVID-19) postavljene su na video plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej

- broj posjetitelja u dvorani Gorgona ograničili smo na 70 ljudi. Posjetiteljima smo omogućili korištenje označenih sjedala s preporučenim razmakom.  

- svaki sanitarni čvor u Muzeju opskrbljen je WC papirom i sapunom, a njihove zalihe svakodnevno kontroliraju i po potrebi nadopunjuju naše spremačice

- spremačice također dezinfekcijskim sredstvom svakodnevno brišu sve kontaktne površine poput kvaka, umivaonika i stolova.

 

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, molimo posjetitelje da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje te izbjegavaju bliži socijalni kontakt.

 

Ukoliko ste oboljeli od respiratorne bolesti i/ili imate povišenu temperaturu, ljubazno vas molimo da ne dolazite na programe.

 

Hvala na razumijevanju.

Vaš MSU