Završen natječaj za 12. HT nagradu: pristiglo 286 radova

 

Završen natječaj za 12. HT nagradu: pristiglo 286 radova

25.03.2019

Završen je dvanaesti natječaj za dodjelu četiri nagrade za radove s područja suvremene umjetnosti pod nazivom HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, najveće i jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Na natječaj je ove godine prijavljeno 286 radova širokog spektra tema i različitih medijskih izričaja, od toga 30 prijava u kategoriji „Za mlade“

Međunarodno stručno povjerenstvo, koje je ove godine u sastavu: Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a i predsjednica međunarodnog stručnog povjerenstva HT nagrade; Andreas Hoffer, kustos Kunsthalleau Kremsu; Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001; Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a; Alem Korkut, akademski kipar, će između te velike količine zanimljivih radova izabrati one najbolje koji će od 17. svibnja do 9. lipnja 2019. biti predstavljeni na 12. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u MSU-u. S obzirom na kvalitetu pristiglih radova, i ove godine pred povjerenstvom stoji doista težak zadatak. Više o članovima povjerenstva pročitajte na ovdje. Izlaganje na ovogodišnjoj izložbi potvrđeno je za tri pozvane umjetnice: Andreju Kulunčić, Vesnu Pokas i Noru Turato. Više o pozvanim umjetnicama pročitajte ovdje.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 15. travnja 2019., biti obaviješteni o radovima odabranima za izlaganje na 12. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost.