27. EMA: Linije plesa

 

27. EMA: Linije plesa

29.04.2022 - 29.04.2022 / MSU

U sklopu obilježavanja 27. edukativno muzejske akcije (EMA), pozivamo vas 29. travnja od 18:30 do 20 sati u MSU na fotografsko-plesni program „Linije plesa“!

Ove godine održat će se 27. po redu EMA, a kako bismo vratili veselje i smijeh u muzejske ustanove, za temu je odabran PLES - Svjetski se dan plesa, prigodno, obilježava upravo 29. travnja. Ples je univerzalni jezik koji je kao način izražavanja poznat od najranijih dana ljudske povijesti. Kao spona između pokreta i glazbe, a zahvaljujući neograničenim mogućnostima izraza i forme, ples je tema u kojoj se svaki muzej na neki način može pronaći.

Program u MSU „Linije plesa“ sastoji se od gledanja izvedbe „Korijeni plesa/ Balkanski kolaž“ i fotografsko-plesne radionice, a organiziran je u suradnji s PAP-om.

„Korijeni plesa“ naziv je EU projekta u kojem sudjeluje PAP, a cilj je istražiti utjecaj plesne baštine na suvremeni ples i pokret u zemljama partnerima. U izvedbi ćemo prikazati hrvatske participante u koreografskom kolažu pod nazivom „Korijeni plesa / Balkanski kolaž“ u kojoj će svaka umjetnica uz uvodni dio Kolo, imati i solo inspiriran plesnom, glazbenom i mitološkom tradicijom kraja iz kojeg potječe. Nakon odgledane izvedbe polaznici će sudjelovati u fotografsko-plesnoj radionici pod vodstvom Ivane Šešlek, Petre Šabić i Žaka Valente, u sklopu koje će pomoću svjetlosti i pokreta stvarati linije koje ćemo zabilježiti fotoaparatom. Na taj način spojit ćemo pokret, ples, tijelo, liniju i emociju u jedno, dobivši vizualnu manifestaciju u vidu fotografije.

Program je besplatan i namijenjen svim uzrastima, uz obaveznu prethodnu prijavu na mail: edukacija@msu.hr, s podacima: ime i prezime, dob te kontakt broj.

Voditelji radionice: Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU), Petra Šabić (vizualna umjetnica) i Žak Valenta (izvođač, koreograf, redatelj, kazališni pedagog i euritmist, PAP i Umjetnička organizacija Trafik)“