ANTISEZONA20: Program u lipnju u dvorani Gorgona

 

ANTISEZONA20: Program u lipnju u dvorani Gorgona

26.06.2020 - 28.06.2020 / Dvorana Gorgona

Nakon inovativnih i dinamičnih online programa koje smo realizirali tijekom obustave javnih okupljanja pod nazivom Antisezona online + live – gdje su naša tijela,  Antisezona20 nastavlja s programima uživo u dvorani Gorgona 26. i 28. lipnja serijom događanja pod nazivom Pogled i okoliš / (De)konstrukcija fantastičnih tijela, objekata i koreografija

Petak, 26. lipnja
18.00 Bliski susreti plesne vrste
20.00 Premijera predstave Krupni kadrovi

Nedjelja 28. lipnja
18.00 Reprizna izvedba Krupni kadrovi
20.00 Hangover sesija – razgovor izvođača, publike i kritičara

Središnji događaj Antisezone 20 je premijera predstave Krupni kadrovi inkluzivnog plesnog kolektiva DIVERT / IMRC i plesne autorice Silvije Marchig, koja će se održati u dvorani Gorgona MSU-a u petak 26. lipnja u 20 sati. Reprizna izvedba na programu je u nedjelju 28. lipnja u 18 sati.

U predstavi osim autorice sudjeluju glumica Lada Bonacci i izvođačica Marina Bura. Autorski tim čine novomedijska umjetnica Tara Ivanišević, glazbeni suradnik Luka Gamulin, novomedijski umjetnik Jason Mulhausen i kostimografkinja Tea Kantoci, a umjetničko voditeljica DIVERT/IMRC je Iva Nerina Sibila. Radi se o nastavku višegodišnje uspješne suradnje ove autorice i DIVERT kolektiva tijekom koje su zajednički realizirali, između ostalih projekata, cjelovečernje  predstave Magnolija (ili prkos) i Bella Ciao, koja je prošle godine ispraćena ovacijama upravo na Antisezoni.

O predstavi Krupni kadrovi autorica Silvija Marchig kaže: “Krupni kadrovi izlažu naše žudnje i zanose bez potrebe za interpretacijom koja bi stvorila neku razumljivu i novu stvarnost te ih puštaju da plutaju u pogledu gledatelja nesputani značenjem.Afirmirajući apstraktnost cjeline tijela, prostora, zvuka i odnosa, ovo je plesna predstava koja u nekim elementima koketira s mogućim značenjima i interpretacijama, dosljedno nas vraćajući u stvarnost tijela; kože, disanja i pokreta, u duboku, iskonsku stvarnost u kojoj život i krhkost/smrtnost znače isto, jedno su.”

Krupni kadrovi finalna su faza projekta Otklon/ožiljak: preuzimanje  realiziranog koprodukcijskom linijom  Creative Crossroads europskog projekta  Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe su-financiranog programom Kreativna Europa.  Koprodukcijski partneri: Plesni centar TALA, Zagreb, Uferstudios Berlin, Workshop Foundation, Budimpešta / Nacionalni  kulturni fond (NKA) Mađarske. Projekt je financijski  podržan od Ministarstva kulture RH i  Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.  

Popratni program uoči premijere predstave Krupni kadrovi 26. lipnja, otvara se u 18 sati, hibridnim formatom Bliski susreti plesne vrste, koji balansira između improvizirane izvedbe i razgovora. U ovom bloku pozvani su autori koji su svoj rad predstavili u online+live bloku Antisezone 20: Viktoria Bubalo, Dora Brkarić, Nina Gojić, Anna Javoran, Ana Kreitmeyer, Umberto Lancia, Tea Maršanić, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila, Martina Tomić, Jasen Vodenica. Nakon reprizne predstave 28. lipnja, program se zatvara razgovorom i druženjem na Hangover sesiji.

Facebook event

Kako je zbog epidemioloških razloga broj posjetitelja u dovoranu Gorgona ograničen, ulaznice za Krupne kadrove  molimo rezervirajte na inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com ili kupite na https://www.entrio.hr/event/krupni-kadrovi-divert-premijera-8032, odnonsno https://www.entrio.hr/event/krupni-kadrovi-divert-silvia-marchig-repriza-8033  

Cijena je 50kn, s popustom (studenti, umirovljenici, nezaposleni) 40kn, osobe s invaliditetom ulaz slobodan. 

Uz Krupne kadrove Antisezona u lipanjskom bloku Pogled i okoliš / (De)konstrukcija fantastičnih tijela, objekata i koreografija predstavlja i premijerni naslov Utopija produženog ovdje i sada. Riječ je o novom izvedbenom događaju autorice Sonje Pregrad, koji će se održati na lokaciji Pogon Jedinstvo, 20.6. u trajanju od 20.00 do 07.00 ujutro. U ovoj izvedbi-okolišu, osim autorice sudjeluju DISCOllective, Tin Dožić, Teuta Gatolin, Andro Giunio, Marko Gutić Mižimakov, Lana Hosni, Vanda Kreutz, Branimir Norac i Josipa Štulić.

Više o Utopiji produženog ovdje i sada potražite na https://www.facebook.com/events/707563020006166/

Voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU: Branko Kostelnik

Voditeljica programa multimedijske dvorane MSU: Miranda Herceg